دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اموال خود را چگونه مصرف کنيم؟

اين دنباله‌ فرمايشات جناب ابي‌ذر است. مي‌فرمايد که همه‌ دنيا را دِرهَمَين [يعني دو درهم] قرار بده؛
اموال خود را چگونه مصرف کنيم؟
اموال خود را چگونه مصرف کنيم؟

جرعه هاي معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در کلام رهبر انقلاب

اِجعَلِ الدّنيا دِرهَمَين (?)

اين دنباله‌ فرمايشات جناب ابي‌ذر است. مي‌فرمايد که همه‌ دنيا را دِرهَمَين [يعني دو درهم] قرار بده؛

دِرهَماً أَنفَقتَهُ عَلَي عيَالِک وَ دِرهَماً قَدَّمتَهُ لِآخِرَتِک؛ يعني همه‌ موجودي خودت از دنيا - آنچه که از مال دنيا به دست مي‌آوري- را به دو قسم تقسيم کن؛ قسم سومي نداشته باشد.

يک قسم آنچه که صرف مي‌کني براي زندگي خودت و عيالت که اين يک امر لازم و واجبي است و بايد انجام بدهي. يک قسم هم آنچه که خرج مي‌کني براي آخرتت.

وَ الثّالِثُ يُضِرّ وَ لَا يَنفَع لَا تُرِدهُ؛ اگر شق سومي، راه سومي براي خرج پيدا کردي، اين ضرر مي‌زند و فايده نمي‌رساند. «لَا تُرِدهُ» دنبال آن نرو، آن را اراده نکن.

حالا فرض بفرماييد اين کارهاي تشريفاتي زائدي که متأسفانه در بين مردم معمول است، انواع زوائد در زندگي ماها متأسفانه رايج است؛ در ميان طبقات مختلف مردم؛ حالا چه مترفين و پولدارها و کساني که مملو از مال دنيا هستند، چه حتي طبقات متوسط و آنهايي که دستشان برسد.

زوائد زيادي در زندگي هست، خرج مي‌کنند، از سفر برمي‌گردند، خرج‌هاي زائد مي‌کنند، عروسي مي‌کنند، در عزا خرج‌هاي زائد مي‌کنند، که نه خير آن به امور اداره‌ معيشت زندگي‌شان - اهل و عيال و زندگي متعارف مردم - مي‌خورد، نه هم در راه خدا است؛ هيچ، تشريفات محض، اسراف محض.

مي‌فرمايد اين آني است که ضرر مي‌رساند.

* شرح حديث در ابتداي درس خارج ، 4/2/94

* پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

____________________

?) الشافي، ص ??? [قال ابوذر رحمه الله: اجعل الدّنيا درهمين: درهما أنفقته على عيالک و درهما قدّمته لآخرتک و الثّالث يضرّ و لا ينفع، لا ترده؛ دنيا را در دو درهم خلاصه کن: يک درهم، براى خانواده‏ات نگاه دار و درهم ديگر را براى آخرتت پيش فرست و بدان که، درهم سوم، تنها برايت زيان دارد، نه سود و هيچگاه به آن نياز پيدا نخواهى کرد].

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نقش منافقان در جامعه اسلامی، نقشی بسیار مخرب و زیانبار است. حساسیت قرآن به این دسته از شهروندان به خوبی نشان می‌دهد که نمی‌توان به صرف شهروندی با همه افراد جامعه یکسان برخورد کرد و حقوق یکسانی را برای همگان به طور مطلق قائل شد؛ بلکه می‌بایست ملاحظاتی در نحوه تعامل با دسته‌هایی از افراد جامعه اعمال کرد.
مجالست با بدان در فضای مجازی

مجالست با بدان در فضای مجازی

فضاي مجازي هرچند که به نظر مي رسد که مجاز باشد و حقيقت نيست، ولي اگر دقت شود معلوم مي شود که حقيقت است نه مجاز؛ زيرا فضايي که امروز از آن به مجازي ياد مي شود، جلوه اي از دنياي حقيقي و واقعي است.
نقل 80 حدیث مُسلّم از ائمه اطهار(ع)

نقل 80 حدیث مُسلّم از ائمه اطهار(ع)

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی نکات و مصادیق برجسته‌ای از بُعد ولایتمداری و جایگاه علمی حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)بیان کرده است که در ذیل می‌آید.
نسبت عدالت و آزادی در انديشه شهيد مطهری

نسبت عدالت و آزادی در انديشه شهيد مطهری

نسبت ميان دو واژه «آزادي» و «عدالت» و شيوه اعمال توازن بين اين دو مفهوم همواره از بحث‌هاي مناقشه برانگيز در ميان انديشمندان سياسي طول تاريخ بوده است.
قرآن و جریان نفوذ

قرآن و جریان نفوذ

نفوذ به معنای رخنه است.
Powered by TayaCMS