دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مکی و مدنی بودن آیات قرآن

No image
مکی و مدنی بودن آیات قرآن مکی و مدنی بودن آیات قرآن ملاکی بر مطابقت آنها با حقوق بشر نیست
عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه معتقد است معیارهای مکی و مدنی بودن آیات قرآن را نمی‌توان ملاکی برای مطابقت آنها با حقوق بشر اسلامی دانست.
ششمین نشست علمی «بازشناسی نگرشی به حقوق و کرامت انسانی در قرآن کریم» به منظور بررسی آیات مدنی و مکی قرآن پیرامون توجه به ارزش های انسانی و قوانین حکومتی در دفتر منطقه 5 کمیسیون حقوق بشر اسلامی در قم برگزار شد.
حجت‌الاسلام سید رضا مرتضوی، رئیس پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با بیان اینکه تلاش بیشتری لازم است تا دین را بهتر بشناسیم گفت: در ارزیابی شریعت و احکام باید نگرش کلی و نظام مند داشته باشیم، در غیر این صورت چهره‌ای که از دین ارائه می گردد ناقص خواهد بود.
در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین جوان آراسته، عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز با اشاره به معیارهای مکی و مدنی بودن آیات قرآن گفت: مکی یا مدنی بودن آیات را نمی‌توان ملاکی برای مطابقت آنها با حقوق بشر اسلامی دانست.
وی با بیان اینکه در آیات مکی، اصول عقاید مطرح شده و در آیات مدنی مباحث اخلاقی مورد توجه است گفت: هر چند مباحث مدیریتی و حکومتی در مدینه مطرح شد، ولی باید توجه داشت که قرآن در مقام بیان جزئیات نبوده و فقط کلیات را بیان کرده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین اوسطا، نیز با اشاره به بسترها و زمینه های موجود در دو شهر مکه و مدینه برای تبیین معارف دینی گفت: زمینه بیان آموزه‌های دینی در این دو شهر متفاوت بوده است و با وجود اینکه در مکه اصول عقاید مطرح شده ولی با حضور اسلام در مدینه، احکام و آموزه های اسلامی به تدریج به سوی عملیاتی شدن حرکت کرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

کتاب بیراهه 2 شیطان پرستی

کتاب بیراهه 2 شیطان پرستی

شیطان گرایی یک جریان گسترده ی ضد فرهنگی است که متأسفانه به علت جذابیت هایی که دارد، تعدادی از جوانان را به خود جذب می کند در اینکه افراد پس از مدتی پیروی از این جریان، احساس خستگی و ناکامی و سرخوردگی می کنند و اگر از ابتدا این جذابیت ها و پیامدهای گرایش به شیطان گرایی را می دانستند، چه بسا بسیاری از آن ها از آغاز به آن آلوده نمی شدند تردیدی نیست.
کتاب بیراهه 3 بهائیت

کتاب بیراهه 3 بهائیت

فرقه‎سازی از دیرباز به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد برای خنثی کردن نیروهای فعال در بدنة یک جامعه به شمار می‌رود
کتاب بیراهه 4  وهابیت

کتاب بیراهه 4 وهابیت

بسترهای تفکر سلفی‌گری و وهابی‌گری امروزه را،بایددر لایه‌های تاریخ قرون اولیه جست.تفکراتی که پس ازپیامبراسلام6سربرآوردوجامعة اسلامی راچنان تحت تاثیرقراردادکه تاکنون پیامدهای آن کاملا محسوس است.
کتاب بیراهه1  معنویت های نو ظهور

کتاب بیراهه1 معنویت های نو ظهور

. در این پرسش‌ها مباحثی چون: علل پیدایش عرفان‌های نوظهور، علل گرایش جوانان به فرقه‌های نوظهور، معنای فِرق ضاله، معنای عرفانی حلقه، ضرورت آشنایی با فرقه‌های انحرافی و...، مورد توجه قرار گرفته است.
Powered by TayaCMS