دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ اتّخَذَ اَخَاً بَعْدَ حُسْنِ الإِخْتبار دامَتْ صُحْبَتُه وَتَاکَّدَتْ مودَْتُه»

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند: «کسی که پس از آزمایش صحیح، کسی را به دوستی برگزیند رفاقتش پایدار و مودتش استوار خواهد ماند» (غررالحکم، ص 695)
قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ اتّخَذَ اَخَاً بَعْدَ حُسْنِ الإِخْتبار دامَتْ صُحْبَتُه وَتَاکَّدَتْ مودَْتُه»
قال الامام علی (علیه‌السلام):«مَنْ اتّخَذَ اَخَاً بَعْدَ حُسْنِ الإِخْتبار دامَتْ صُحْبَتُه وَتَاکَّدَتْ مودَْتُه»

قال الامام علی (علیه‌السلام):

«مَنْ اتّخَذَ اَخَاً بَعْدَ حُسْنِ الإِخْتبار دامَتْ صُحْبَتُه وَتَاکَّدَتْ مودَْتُه» (غررالحکم، ص 695)

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند:

«کسی که پس از آزمایش صحیح، کسی را به دوستی برگزیند رفاقتشپایدار و مودتش استوار خواهد ماند»

توضیح:

یکی از تفاوتهایی که بین دوستیهای جوانان با دوستیهای بزرگسالان وجود دارد این است که بزرگسالان در انتخاب دوست، سخت‌گیر و دیرپسندند. اینان اگر بخواهند با کسی طرح دوستی بریزند و رفیق یکدل و صمیمی شوند به راهنمایی عقل و دور از احساسات عمل می‌کنند و حساب نشده قدم برنمی‌دارند. ابتدا با او مأنوس می‌شوند تا از طرز تفکر و کیفیت معاشرتش آگاه شوند، سپس از وضع اخلاقی و سوابق زندگیش اطلاع می‌گیرند و در خلال برخوردها او را امتحان می‌کنند، پس از آن که او را از هر جهت شایستۀ دوستی یافتند و به صلاحیتش مطمئن شدند با وی رفیق می‌شوند، بدیهی است چنین دوستی عاقلانه و رفاقت حساب شده و دقیق علاوه بر آن که بی‌خطر است معمولاً پایدار و ثابت خواهد ماند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
No image

آیت الله سید صدرالدین صدر

Powered by TayaCMS