دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تلاش مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی نجومی قم برای رصد هلال ماه رمضان

No image
تلاش مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی نجومی قم برای رصد هلال ماه رمضان
گروه رصدخانه مرکز ‌مطالعات و پژوهش‌های فلکی ـ نجومی قم، در اطراف این شهر به استقبال رؤیت هلال ماه رفتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، گروه رصدخانه مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی ـ نجومی قم وابسته به دفتر حضرت آیت‌الله سیدعلی سیستانی، در 29 شعبان المعظم، مطابق با یازدهم شهریور، برای رؤیت هلال ماه به حاشیه شهر قم رفتند؛ اما هلال ماه مبارک رمضان را رؤیت نکردند.
در این گروه که پژوهشگران حوزوی و کارشناسان علمی رصدخانه حضور داشتند، به وسیله سامانه محل‌یابی جهانی Global Positioning Systems ویژه ردیابی اجرام آسمانی، مکان هلال ماه را در آسمان شناسایی کردند؛ اما موفق به رؤیت ماه نشدند.
محمد صالح نجف، مدیر مرکز مطالعاتی و پژوهش‌های فلکی ـ نجومی قم، در حاشیه این رصد به خبرنگاران گفت: زمان غروب آفتاب، امروز در قم، سیزده دقیقه بعد از غروب خورشید امکان رؤیت هلال ماه وجود داشت که ارتفاع ماه یک درجه و53 دقیقه و درخشندگی آن 79 صدم درصد بود که این درخشندگی به کمتر از یک درصد است و نمی‌توان ماه را رؤیت کرد.
وی ارتفاع، نور، درخشندگی، سن، مکان و مدت مکث ماه و فاصله قرار گرفتن ماه از خورشید و وضعیت جوی را از مؤلفه مهم در رؤیت هلال ماه دانست و اظهار داشت: این مؤلفه‌ها در قم از حد استاندارد پایین‌تر بود، به همین جهت امکان رؤیت وجود نداشت.
مدیر مرکز مطالعاتی و پژوهش‌های فلکی ـ نجومی قم یادآور شد: رؤیت هلال ماه، حتی در منطقه خاورمیانه، شمال قاره آفریقا و قاره اروپا رؤیت نخواهد شد؛ زیرا مؤلفه‌های رؤیت هلال ماه در این کشورها بسیار پایین است.
 
منبع: www.rasanewz.com
 

 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

بررسي تقابل گفتمان امام(ره) با دو جريان «حكومت پهلوي» و «ركود در نظام حوزوي...
سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

ابوريحان محمد بيروني دانشمند بزرگ ايراني 13 دسامبر سال 1048 ميلادي (22 آذر) در شهر غزنه (افغانستان امروز) وفات يافت.
صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

تلاش فراوان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در طول بیش از‌یک قرن برای محو‌یک هویت مسلّم و قطعی تاریخی به نام هویت مردم مسلمان فلسطین و قدس به عنوان قبله اوّل مسلمین صورت گرفت و در کنار سه فعالیت اول، تلاش‌های خستگی ناپذیر دیپلماسی نیز برای مشروعیت بخشی حکومت جعلی اسرائیل انجام گرفت.
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
Powered by TayaCMS