دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جزوه قرآنی خطی موقوفه به آستان قدس رضوی برگردانده شد

No image
جزوه قرآنی خطی موقوفه به آستان قدس رضوی برگردانده شد رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: جزوه قرآنی خطی نفیسی متعلق به قرن ششم هجری که وقف کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی شده به این آستان مقدس عودت داده شد.
حسین فاضل هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد گفت: این قرآن به دلایل نامعلومی از سال‌های دور نزد خانواده‌ای نگهداری می‌شده که پس از شناسایی توسط شورای ارزیابی نسخ خطی به وسیله عصمت منتظریان تسلیم کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی شد.
رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: این جزوه قرآنی یکی از سی پاره‌هایی است که در آن جزء پنجم قرآن کریم به خط نسخ کتابت شده است.
وی افزود: واقف این اثر نورستی بنت علی بن محمد معروف به صلاح نیشابوری است که مجموعه جزوات آن در سال ‪ ۶۰۷‬هجری قمری وقف روضه منوره شده است.
هاشمی گفت: دو صفحه اول این اثر دارای کتیبه، حاشیه مذهب و منقش که در میان کتیبه‌ها به خط کوفی با سفیداب "الجزء" و "الخامس" کتابت شده و در تمام نسخه کلمه جلاله با طلا و تحریر شنگرف نوشته شده است.
وی افزود: فواصل آیات این کتاب نفیس گوی زرین و در حاشیه نشانه‌ها قرص مذهب و منقش با شکل قندیل مانند است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

بررسي تقابل گفتمان امام(ره) با دو جريان «حكومت پهلوي» و «ركود در نظام حوزوي...
سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

ابوريحان محمد بيروني دانشمند بزرگ ايراني 13 دسامبر سال 1048 ميلادي (22 آذر) در شهر غزنه (افغانستان امروز) وفات يافت.
صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

تلاش فراوان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در طول بیش از‌یک قرن برای محو‌یک هویت مسلّم و قطعی تاریخی به نام هویت مردم مسلمان فلسطین و قدس به عنوان قبله اوّل مسلمین صورت گرفت و در کنار سه فعالیت اول، تلاش‌های خستگی ناپذیر دیپلماسی نیز برای مشروعیت بخشی حکومت جعلی اسرائیل انجام گرفت.
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
Powered by TayaCMS