دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الامام الجواد (علیه‌السلام):«مَنْ اطاعَ هَواه اَعْطی عَدُوَّه مُناهُ»

امام جواد (علیه‌السلام) فرمودند: «کسی که از هوای نفس خود اطاعت نماید با این عمل آرزوی دشمن خویش را برآورده است.»(سفینه البحار، ماده هوی، ص 728)
قال الامام الجواد (علیه‌السلام):«مَنْ اطاعَ هَواه اَعْطی عَدُوَّه مُناهُ»
قال الامام الجواد (علیه‌السلام):«مَنْ اطاعَ هَواه اَعْطی عَدُوَّه مُناهُ»

قال الامام الجواد (علیه‌السلام):

«مَنْ اطاعَ هَواه اَعْطی عَدُوَّه مُناهُ» (سفینه البحار، ماده هوی، ص 728)

امام جواد (علیه‌السلام) فرمودند:

«کسی که از هوای نفس خود اطاعت نماید با این عمل آرزوی دشمن خویش را برآورده است.»

توضیح:

برای جوانان که فطرتاً پاک و فضیلت دوست هستند و قدرت وجدان، در نهادشان بالنسبه نیرومند است پیروی از تمایلات ناروای غریزی و پشت پا زدن به ندای وجدان اخلاقی کار آسانی نیست موقعی که برای اولین بار جوانی در معرض تضاد وجدان و غریزه قرار می‌گیرد با کشمکش روحی شدید مواجه می‌شود.

از یک طرف وجدان اخلاقی او را به راه پاکی و فضیلت می‌خواند و از گناه و خیانت بر حذرش می‌دارد و از طرف دیگر انگیزۀ نیرومند غریزه وی را به سوی خود می‌کشاند و به اعمال تمایل غیر مشروعش تحریک می‌کند و گاهی این حالت کشاکش و تعارض درونی، هفته‌ها و ماه‌ها بطول می‌انجامد تا سرانجام یا وجدان غلبه کند و از گناه منصرف گردد یا غریزه غلبه کند و به گناه ضد وجدان آلوده شود. که البته طبق این روایت اطاعت از هوای نفس و غرائز سرکش، در حقیقت اطاعت از دشمن درونی است که انسان را به فساد و تباهی می‌کشاند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

کتاب سازمان‌های مردم نهاد

کتاب سازمان‌های مردم نهاد

هدف کلی این تحقیق استخراج راهکارهای ممکن در ایجاد و تقویت زمینه‌های لازم نظارت سازمان‌های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام دینی است؛ اهداف فرعی این تحقیق عبارتنداز: ترسیم وضعیت موجود سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگی‌دینی، شناخت نوع رابطه دولت و سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگی دینی در نظارت بر تبلیغ و ترویج پیام های دینی، شناخت نوع رابطه سازمان‌های غیر دولتی در امر نظارت بر تبلیغ و ترویج پیام‌های دینی با یکدیگر، شناخت موانع موجود در نظارت سازمان‌های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام‌های دینی است.
تبلیغ تربیت گرا – جلد سوم - محتوای لسانی

تبلیغ تربیت گرا – جلد سوم - محتوای لسانی

در پژوهش‌هایی که در عرصه دانش تبلیغ انجام شده است، «محتوا» و زوایای مختلف آن مورد توجه جدی پژوهشگران قرار نگرفته است. مجموعه پیش‌رو «محتوا» را در بخش لسانی تبلیغ تربیت گرا ترسیم می‌کند.
تبلیغ تربیت گرا – جلد چهارم - روش لسانی

تبلیغ تربیت گرا – جلد چهارم - روش لسانی

اثر حاضر، به ترسیم روش های لسانی ارائه مفاهیم تبلیغی پرداخته است. مباحث این کتاب در ده فصل ارائه شده است.
تبلیغ تربیت گرا – جلد اول - کلیات

تبلیغ تربیت گرا – جلد اول - کلیات

مخاطبین نوشته‌ی پیش‌رو دست‌اندرکاران امر تبلیغ بوده و شامل کلیات تبلیغ تربیت‌گرا می‌باشد و مبتنی بر آیات و روایات تالیف شده است.
کتاب قواعد تبلیغ دین در کتاب و سنت

کتاب قواعد تبلیغ دین در کتاب و سنت

کتاب در سه بخش تدوين‌شده است: بخش نخست به کليات و تعريف تبليغ دين مي‌پردازد و در بخش دوم به مباني و اصول تبليغ پرداخته و درنهايت بخش سوم ويژگي‌هاي مبلّغ ديني را بررسي مي‌کند.
Powered by TayaCMS