دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال علی (علیه‌السلام): «ما اَصْعَبَ اکتِسابَ الْفَضائِلِ واَیْسَرَ اِتْلافَها»

حضرت علی (علیه‌السلام) فرمود: «چه سخت است تحصیل صفات پسندیده و فضائل اخلاقی و چه آسان است نابود ساختن خلقیّات پسندیده و بر باد دادن آنها» (شرح ابن ابی الحدید، ج 20، ص 259، کلمه 38)
قال علی (علیه‌السلام): «ما اَصْعَبَ اکتِسابَ الْفَضائِلِ واَیْسَرَ اِتْلافَها»
قال علی (علیه‌السلام): «ما اَصْعَبَ اکتِسابَ الْفَضائِلِ واَیْسَرَ اِتْلافَها»

قال علی (علیه‌السلام):

«ما اَصْعَبَ اکتِسابَ الْفَضائِلِ واَیْسَرَ اِتْلافَها»

(شرح ابن ابی الحدید، ج 20، ص 259، کلمه 38)

حضرت علی (علیه‌السلام) فرمود:

«چه سخت است تحصیل صفات پسندیده و فضائل اخلاقی و چه آسان است نابود ساختن خلقیّات پسندیده و بر باد دادن آنها»

توضیح:

به دست آوردن ایمان و فضائل اخلاقی سالها زمان می‌برد چه بسا انسان، عمری در پی تحصیل کمالات اخلاقی باشد امّا به حد اعلای آن دسترسی پیدا نکند؛ لذا وقتی که به مراتب نازله آن دست یافت، با یک غیبت، تهمت و دروغ با آبروی مؤمن بازی می‌کند و آن باعث از دست رفتن کلّ ایمان او می‌گردد.

بدبختانه بشر رذائل را آسان‌تر از فضائل و بدی را زودتر از خوبی یاد می‌گیرد. رسیدن به مقام عدالت و انصاف، تخلق به عفت و کف نفس و دیگر صفات انسانی بسیار مشکل است؛ ولی آموختن ظلم و بیداد، یاد گرفتن بی‌عفتی و لااُبالیگری و دیگر رذائل اخلاقی بسیار آسان می‌باشد.

لذا انسان هنرمند آن است که فضائل را تدریجا به دست آورد و نفس را به خوبی‌ها عادت داده و تمرین نیکی نماید؛ چرا که بدی و زشتی کار هر کس و ناکسی است و با هنرمندی ناسازگار است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

کتاب سازمان‌های مردم نهاد

کتاب سازمان‌های مردم نهاد

هدف کلی این تحقیق استخراج راهکارهای ممکن در ایجاد و تقویت زمینه‌های لازم نظارت سازمان‌های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام دینی است؛ اهداف فرعی این تحقیق عبارتنداز: ترسیم وضعیت موجود سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگی‌دینی، شناخت نوع رابطه دولت و سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگی دینی در نظارت بر تبلیغ و ترویج پیام های دینی، شناخت نوع رابطه سازمان‌های غیر دولتی در امر نظارت بر تبلیغ و ترویج پیام‌های دینی با یکدیگر، شناخت موانع موجود در نظارت سازمان‌های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام‌های دینی است.
تبلیغ تربیت گرا – جلد سوم - محتوای لسانی

تبلیغ تربیت گرا – جلد سوم - محتوای لسانی

در پژوهش‌هایی که در عرصه دانش تبلیغ انجام شده است، «محتوا» و زوایای مختلف آن مورد توجه جدی پژوهشگران قرار نگرفته است. مجموعه پیش‌رو «محتوا» را در بخش لسانی تبلیغ تربیت گرا ترسیم می‌کند.
تبلیغ تربیت گرا – جلد چهارم - روش لسانی

تبلیغ تربیت گرا – جلد چهارم - روش لسانی

اثر حاضر، به ترسیم روش های لسانی ارائه مفاهیم تبلیغی پرداخته است. مباحث این کتاب در ده فصل ارائه شده است.
تبلیغ تربیت گرا – جلد اول - کلیات

تبلیغ تربیت گرا – جلد اول - کلیات

مخاطبین نوشته‌ی پیش‌رو دست‌اندرکاران امر تبلیغ بوده و شامل کلیات تبلیغ تربیت‌گرا می‌باشد و مبتنی بر آیات و روایات تالیف شده است.
کتاب قواعد تبلیغ دین در کتاب و سنت

کتاب قواعد تبلیغ دین در کتاب و سنت

کتاب در سه بخش تدوين‌شده است: بخش نخست به کليات و تعريف تبليغ دين مي‌پردازد و در بخش دوم به مباني و اصول تبليغ پرداخته و درنهايت بخش سوم ويژگي‌هاي مبلّغ ديني را بررسي مي‌کند.
Powered by TayaCMS