دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال علی (علیه‌السلام): «شَیْئانِ لایَعْرِفُ فَضْلَهُما اِلّا مَنْ فَقَدَهمُا؛ اَلشبَّابُ وَالْعافِیةُ»

حضرت علی (علیه‌السلام) فرمود: «دو چیز است که قدر و قیمتشان را نمی‌شناسد، مگر کسی که آن دو را از دست داده باشد؛ یکی جوانی و دیگری تندرستی و عافیت است.»(غررالحکم، ص 449)
قال علی (علیه‌السلام): «شَیْئانِ لایَعْرِفُ فَضْلَهُما اِلّا مَنْ فَقَدَهمُا؛ اَلشبَّابُ وَالْعافِیةُ»
قال علی (علیه‌السلام): «شَیْئانِ لایَعْرِفُ فَضْلَهُما اِلّا مَنْ فَقَدَهمُا؛ اَلشبَّابُ وَالْعافِیةُ»

قال علی (علیه‌السلام):

«شَیْئانِ لایَعْرِفُ فَضْلَهُما اِلّا مَنْ فَقَدَهمُا؛ اَلشبَّابُ وَالْعافِیةُ»

(غررالحکم، ص 449)

حضرت علی (علیه‌السلام) فرمود:

«دو چیز است که قدر و قیمتشان را نمی‌شناسد، مگر کسی که آن دو را از دست داده باشد؛ یکی جوانی و دیگری تندرستی و عافیت است.»

توضیح:

«دو نعمت گران قیمت»

اولیاء گرامی اسلام جوانی را یکی از نعمتهای پر ارج الهی و از سرمایه‌های بزرگ سعادت در زندگی بشری شناخته‌اند و این موضوع را با عبارات مختلفی به مسلمین، خاطر نشان نموده‌اند.

در این حدیث حضرت علی (علیه‌السلام) نعمت جوانی را در ردیف بزرگترین نعمت‌های الهی، یعنی صحّت و سلامت، آورده است و به اندازه‌ای آن را مجهول‌القدر دانسته که می‌فرماید: تنها در موقع فقدان جوانی می‌توان به ارزش آن پی برد.

به پیری خاک بازی‌گاه طفلان می‌کنم بر سر

که شاید بشنوم ز آن خاک بوی نوجوانی را

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

ضرورت امید به رحمت الهی از نگاه معصومین

در این متن به ضرورت امید به رحمت الهی از نگاه معصومین با موضوع توبه و امید به مغفرت پرداخته شده است.
No image

شرایط توبه

در این متن به شرایط توبه با موضوع توبه و امید به مغفرت پرداخته شده است.
No image

توبه؛ سبب مغفرت الهی

در این متن به توبه؛ سبب مغفرت الهی با موضوع توبه و امید به مغفرت پرداخته شده است.
No image

بررسی توبه در آیات قرآن

در این بخش متن سخنرانی با عنوان بررسی توبه در آیات قرآن در موضوع توبه و امید به مغفرت آورده شده است.
Powered by TayaCMS