دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نظر سید محسن امین عاملى درباره ملا حسینقلی همدانی

No image
نظر سید محسن امین عاملى درباره ملا حسینقلی همدانی

سید محسن امین عاملى که مدتى فیض حضور در محفل نورانى آن عارف و اصل و سالک عاشق را دریافته است، در مورد استادش چنین مى نگارد:

«مرحوم ملاّ حسینقلى همدانى در جزینى نجفى، فقیه، اصولى، متکلم، مربى اخلاق، حکیمى متألّه، عارفى سالک و مراقب و محاسبه گر نفس خویش بود. او از تعلقات و ریاست هاى دنیوى فاصله مى گرفت و از منصب فتوا و زعامت رویگردان بود.»([43])

زمانى که آیت الله فاضل شربیانى ریاست مطلقه شیعیان را بر عهده داشت، جماعتى طى عریضه اى، نزد آن مرحوم از روش عرفانى و توحیدى آخوند ملاحسینقلى انتقاد کردند و گفتند:«آخوند ملاحسینقلى، روش صوفیانه پیش گرفته است.» مرحوم شربیانى بعد از مطالعه نامه، در ذیل آن این گونه نگاشت: «کاش خداوند مرا نیز مثل آخوند قرار دهد.»([44])

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

No image

ضرورت امید به رحمت الهی از نگاه معصومین

در این متن به ضرورت امید به رحمت الهی از نگاه معصومین با موضوع توبه و امید به مغفرت پرداخته شده است.
No image

شرایط توبه

در این متن به شرایط توبه با موضوع توبه و امید به مغفرت پرداخته شده است.
No image

توبه؛ سبب مغفرت الهی

در این متن به توبه؛ سبب مغفرت الهی با موضوع توبه و امید به مغفرت پرداخته شده است.
No image

بررسی توبه در آیات قرآن

در این بخش متن سخنرانی با عنوان بررسی توبه در آیات قرآن در موضوع توبه و امید به مغفرت آورده شده است.
Powered by TayaCMS