دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

موانع استجابت دعا (حکايت خوبان)

مردي که براي ناکام‌يابيِ طلب‌کاري دعا کند که مالي نزد او نهاده و نه از او رسيد گرفته و نه شاهد گرفته؛
موانع استجابت دعا (حکايت خوبان)
موانع استجابت دعا (حکايت خوبان)

در روايتي از پيامبر اکرم(ص) چنين نقل شده است: دعاي چند دسته از امتم پذيرفته نمي‌شود:

1- بدخواهي براي والدين

مردي که براي پدر و مادرش بد بخواهد؛

2- دعا براي ناکامي طلب‌کار

مردي که براي ناکام‌يابيِ طلب‌کاري دعا کند که مالي نزد او نهاده و نه از او رسيد گرفته و نه شاهد گرفته؛

3- دعا به زيان همسر

مردي که به زيان همسرش دعا کند، حال آنکه خداوند خلاصي آن همسر را در دست او قرار داده؛

4- دعاي انسان تنبل

مردي که در خانه‌اش مي‌نشيند و مي‌گويد: پروردگارم! مرا روزي بخش؛ و خود بيرون نمي‌رود و روزي نمي‌جويد؛ پس خداوند به وي مي‌فرمايد: بنده‌ام! آيا راه روزي جُستن و تکاپو در زمين با اعضاي سالم را براي تو نگشوده‌ام تا ميان من و خودت، براي روزي جستن به فرمان من عذر پذيرفته باشي و سربار خانواده خود نشوي؛ پس اگر مي‌خواستم روزي‌ات مي‌دادم و اگر مي‌خواستم بر تو تنگ مي‌گرفتم، در حالي که نزد من عذر پذيرفته نبودي.

5- دعاي انفاق‌کننده مال

مردي که خداوند به او مال بسيار عطا فرموده باشد و او همه را انفاق کند و سپس به دعا روي آورده، بگويد: پروردگارم! مرا روزي ده! پس خداوند به وي فرمايد: آيا روزي فراخي به تو نداده بودم؛ پس چرا چنان‌که فرمانت دادم، در مصرف آن ميانه‌روي نکردي؛ چرا اسراف ورزيدي، حال آن‌که تو را از اسراف بازداشته بودم؟

6- دعا براي قطع رحم

مردي که براي بريدنِ پيوند خويشاوندي دعا کند؛

وعده خداوند به اجابت دعا، يک وعده مشروط است نه مطلق؛ مشروط به آنکه ما به وعده‌ها و پيمان‌هاي خود عمل کنيم. عمل به دستوراتي که در حقيقت شرايط استجابت دعا است، براي تربيت انسان و به کار گرفتن نيروهاي او در يک مسير سازنده و ثمربخش کافي است.(1)

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

1- الکافي، ج 5، ص 67.

روزنامه کيهان

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

از منظر امام علی(ع) روش‌ها و راهکارهای برخورد و مقابله با فتنه‌های زمانه چگونه باید باشد؟
پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

هر مکتب و جریان فکری پیامی را داراست که بی‌شک هر مکتب یا جریان اجتماعی نیز پیامی دارد که در واقع روح تبلیغ است و فرآیند تبلیغ بدون وجود آن بی‌معنی است.
پنج ویژگی رفیق خوب

پنج ویژگی رفیق خوب

صداقت (به معنای دوستی) مرزهائی دارد که اگر این خطوط اصلی و این مرزها وجود داشت، صداقتی که آثار فراوان شرعی و برادری شرعی بر آن مترتب است، مترتب خواهد شد؛ والاّ نه.
پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

خداوند در قرآن پیامبر اکرم(ص) را به عناوین و نام‌هایی چند ستوده و صفات بسیاری را برای او برشمرده است.
Powered by TayaCMS