دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سرعت و سبقت برای رسيدن به بهشت

No image
سرعت و سبقت برای رسيدن به بهشت

از نظر قرآن دنيا محل مسابقه انسان هاست که در اين مسابقه، هم بر سرعت تأکيد دارد و هم بر سبقت جويی؛ يعنی حتی پيش از آنکه ديگری به فکرش برسد کار خيری بکند، شما فکرش را کرده و کار را کرده باشيد.

خداوند می فرمايد: و برای نيل به آمرزشی از پروردگار خود و بهشتی که پهنايش به قدر آسمان ها و زمين است و برای پرهيزکاران آماده شده است، بشتابيد؛ همانان که در فراخی و تنگی انفاق می کنند و خشم خود را فرو می برند و از مردم در می گذرند و خداوند نيکوکاران را دوست دارد؛ و آنان که چون کار زشتی کنند يا بر خود ستم روا دارند خدا را به ياد می آورند و برای گناهانشان آمرزش می خواهند و چه کسی جز خدا گناهان را می آمرزد و بر آنچه مرتکب شده اند با آنکه می دانند که گناه است پافشاری نمی کنند. (آل عمران، آيات 133 تا 135)

در اين آيات گفته شده که چگونه بايد شتاب و سرعت گرفت؛ اما مرد آن است که پيشگام در خيرات باشد و پيش از همه اقدام و عمل کند: فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرَاتِ؛ پس در کارهای نيک بر يکديگر پيشی گيريد.(آل عمران، آيه 148؛ مائده، آيه 48)

برای سرعت و سبقت جويی نبايد آرام نشست، بلکه بايد آن قدر سرعت و سبقت گرفت که به نفس نفس افتاد. خداوند می فرمايد: وَ فِي ذَلِکَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ؛ برای اين بهشت های الهی و نعمت هايش مشتاقان بايد چنان بر يکديگر پيشی گيرند که به نفس نفس بيفتند.(مطففين، آيه 2)

وقتی اسبان در مسابقه سرعت می دوند تا از همديگر پيشی بگيرند چنان به نفس نفس می افتند که صداهای نفس هايشان شنيده می شود. کسی که در مسابقه دو شرکت می‌کند اين گونه است. اين آيه درصدد آن است که بگويد برای اينکه سرعت و سبقت به نهايت برسد بايد چنان باشيد که به نفس نفس بيفتيد؛ زيرا مقامات عالی هشت بهشت جز به تنافس و پيشی گرفتنی به دست نمی آيد.گمان نکنيد با سرعت معمولی می توانيد به اين بهشت ها و نعمت هايش برسيد. بلکه بايد همانند اوليای مقرب از معصومان(ع) چنان سرعت و سبقت بگيريد که به نفس نفس بيفتيد. پس به سوی کارهای خير با سرعت و پيشگامی تمام نفس زنان حرکت کنيد.

روزنامه كيهان، شماره 21570 به تاريخ 5/12/95، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

دین شناسی و عقل وسطایی

دین شناسی و عقل وسطایی

به گواه تاریخ، دین شناسی و دین باوری از آغاز حیات تفکر بشری شکوفا بوده و بشر در چگونه زیستن خود در صدد کشف قوانین طبیعت و شناخت اسرار آفرینش و آفریدگار هستی برآمده است و محصول این کاوش را بعدها دین شناسی و طبیعت شناسی نامید.
پیوند ناگسستنی علم و فلسفه‌

پیوند ناگسستنی علم و فلسفه‌

در تاریخ علم می‌توان انفکاک‌های مختلف از فلسفه و ظهور رشته‌های علمی مجزا را ملاحظه کرد. ولی هریک از این رشته‌ها که بر فلسفه مبتنی هستند،
نسبت عقلانیت و دین

نسبت عقلانیت و دین

«عقل» و «عقلانیت» در طول تاریخ بشر وجوه گوناگونی داشته و در پیدایی، رشد و شکوفایی تمدن‌های بشری نقش بسزایی ایفا کرده به‌ طوری که بدون آن، تمدن‌سازی غیرممکن بوده است.
از دین گریزی تا دین ستیزی!

از دین گریزی تا دین ستیزی!

سکولاریسم‌ ‌که به مفهوم عرفی شدن و مستلزم جدا انگاری دین از سیاست و دنیاست از آنجا شروع شد که اندیشه وران غربی دریافتند که مسیحیت توانایی آن را ندارد در همه عرصه‌های زندگی انسان ایفای نقش نماید و بر این اساس، حوزه دین صرفاً باید محدود به زندگی فردی انسان و رابطه او با خدا باشد.
عقلانیت مسیحی زایده عرفیت سکولار

عقلانیت مسیحی زایده عرفیت سکولار

مفهوم دوم از عرفی شدن، سکولاریسم است که عبارت است از «افتراق ساختاری میان ساخت سیاسی، از نهاد دین و به عبارت دیگر، عرفی شدن به این معناست که نهاد دین که دارای کارکردهای گوناگونی بوده به علت پیچیده شدن مناسبات زندگی اجتماعی و تخصیص نقش‌ها همچون سایر نهادها متمرکز شده و وظایف خود را واگذار می‌کند».
Powered by TayaCMS