دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مقصد آفرینش

بدان که حق‌تعالى خلایق را به جهت بندگى و فرمانبرى آفرید چنان که مى‌فرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الاْءِنْسَ إِلاّ لِیَعْبُدُونِ »
مقصد آفرینش
مقصد آفرینش

نویسنده: فیض کاشانی

بدان که حق‌تعالى خلایق را به جهت بندگى و فرمانبرى آفرید چنان که مى‌فرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الاْءِنْسَ إِلاّ لِیَعْبُدُونِ »[1]؛ یعنى نیافریدم پریان و آدمیان را مگر از براى آن‌که بندگى کنند مرا. و بندگى به جهت آن است که هرکس به کمال لایق به حال خود برسد تا در عقبى به سعادت عظمى و فردوس اعلى فایز و بر منتهاى همت خود کامروا باشد؛ چنان که مى‌فرماید: «وَ لَکُمْ فیها ما تَشْتَهی أَنْفُسُکُمْ وَ لَکُمْ فیها ما تَدَّعُونَ»[2]؛ یعنى: و شما راست در بهشت هر چه بخواهد نفْس‌هاى شما و شما راست در بهشت آنچه را آرزو کنید. پس بر هر کس لازم و واجب است که از درِ بندگى در آید و چندان که تواند به سعى و مجاهده، اوامر و نواهى الهى را از روى طَوع[3] و رغبت امتثال نماید و به نور عبادت، شاهراه سعادت پیماید تا به مقصد اصلى آفرینش رسیده. بندگى ده روزه‌اش به آزادى ابدى گراید و تعب[4] ناپایدارش به راحت سرمدى[5] پیوندد و فرمانبرى جهان فانى‌اش به فرمانروایى و پادشاهى جهان باقى مبدّل گردد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

دفتر تجارتی    Business office

دفتر تجارتی Business office

در لغت دفتری که تاجر معاملات خود را ثبت نماید و از روی آن سود وی تعیین گردد را دفتر تجارتی گویند.
استثنائات اصل عدم قابلیت استناد به ایرادات در مقابل سند تجاری

استثنائات اصل عدم قابلیت استناد به ایرادات در مقابل سند تجاری

یکی از اصول حاکم بر اسناد تجاری، اصل غیر قابل استناد بودن ایرادات در مقابل سند تجاری می‌باشد طبق این اصل، اسناد تجاری به خودی خود معرّف طلب صاحب آن می‌باشند و روابط حقوقی که ممکن است بین امضاکنندگان و ظهرنویسان موجود باشد و ادّعاهایی که هر یک از آنها بر دیگری درباره معامله‌ای که به صدور سند تجاری منجر شده است، در حقوق صاحب سند تجاری، تأثیری ندارد و سند تجاری گردش کرده و از طرف دارنده اصلی به دیگری منتقل شده و یک سند مستقل از رابطه حقوقی اصلی است
No image

عقد شرکت (societe)

Powered by TayaCMS