دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله مقتدائی؛ تشکیل کرسی های آزاداندیشی مورد توجه معاونت پژوهشی حوزه است.

No image
آیت الله مقتدائی؛ تشکیل کرسی های آزاداندیشی مورد توجه معاونت پژوهشی حوزه است.
مدیر حوزه علمیه قم با بیان این‌که تشکیل کرسی‌های نظریه پردازی و آزاداندیشی یکی از موضوعات مورد توجه در معاونت پژوهشی حوزه است و انشاءالله نتیجه آن را در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد، گفت: طرح‌هایی از جمله طرح تقویت حوزه‌های علمیه در شهرستان‌ها، ساماندهی نخبگان در حوزه علمیه و رشته‌های تخصصی و انجمن‌های علمی موجود در حوزه علمیه پس از بیانات مقام معظم رهبری شروع شده و انشاءالله ادامه خواهد داشت.
 
آیت الله مقتدایی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس فقه و حقوق ایسنا، درباره فرمایشات مقام معظم رهبری در آذرماه سال گذشته مبنی بر ضرورت تحول و آزاداندیشی در حوزه‌های علمیه اظهار کرد: پس از بیانات مقام معظم رهبری جمعی از دوستان در حوزه، گرد هم آمدیم و بنا شد شورایی برای پیگیری فرمایشات مقام معظم رهبری تشکیل شود و به حمدالله شورایی با عنوان پیشبرد و ارتقای حوزه علمیه شکل گرفت.
وی با اشاره به این‌که مطالب مورد توجه مقام معظم رهبری در آن نشست، دسته‌بندی شد و برای هر موضوع، کمیسیونی شکل گرفت، ادامه داد: کمیسیون‌هایی از جمله آموزش، پژوهش، تبلیغ و... تشکیل شده است و نتیجه بررسی‌ها و تحقیقات در شورا مطرح می‌شود.
مدیر حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: کمیسیون پژوهشی، گزارشی را تهیه و پیشنهاداتی را مطرح کرده است که در آینده در مورد آنها تصمیم‌ گیری‌هایی صورت می‌گیرد. کمیسیون تبلیغ نیز گزارشی را پیرامون آسیب‌های موجود در جامعه در امر تبلیغ تهیه کرده است و قرار شد اعضای کمیسیون مذکور راه حل را نیز ارایه کنند؛ اکنون این گزارش در شورا مطرح است تا انشاءالله در حوزه نسبت به امر تبلیغ ساماندهی صورت گیرد.
مقتدایی افزود: همچنین قرار است شورایی دیگر تشکیل شود که این طرح را مورد بررسی قرار دهد و از نهادهای متصدی و متکفل اعزام مبلغ مثل سازمان تبلیغات، سازمان اوقاف و نهادهای مربوطه برای حضور در این شورا دعوت به عمل آید.
تاکنون برنامه‌ریزی‌های خوبی در زمینه‌های مختلف صورت گرفته و طرح‌هایی از جمله طرح تقویت حوزه‌های علمیه در شهرستان‌ها، ساماندهی نخبگان در حوزه علمیه و ساماندهی رشته‌های تخصصی و ساماندهی انجمن‌های علمی موجود در حوزه علمیه در حال آماده شدن است.
مدیر حوزه علمیه قم یادآور شد: در راستای جلوگیری از تراکم علما و روحانیون در قم معاونت آمار و بررسی حوزه در حال آمارگیری از کلیه روحانیون سراسر کشور همراه با مدارج علمی و تالیفات آنها است که این اقدامات پس از بیانات مقام معظم رهبری شروع شده و انشاءالله ادامه خواهد داشت.
مقتدایی با بیان این‌که تشکیل کرسی‌های نظریه پردازی و آزاداندیشی یکی از موضوعاتی است که معاونت پژوهشی بر روی آن کار می‌کند، گفت: انشاءالله نتیجه آن را در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به این‌که تعامل میان حوزه و دانشگاه از موضوعات مورد تاکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است، ادامه داد: قطعا این تحولی که در حال شکل گیری در حوزه علمیه است و روز به روز رشد دارد، می‌تواند ارتباط میان حوزه و دانشگاه را در بخش‌های مختلف تحکیم دهد.
مقتدایی افزود: حوزه و دانشگاه می‌توانند مکمل یکدیگر باشند، دانشگاه امتیازاتی دارد که حوزه می‌تواند آن را اخذ کند و همچنین حوزه نیز دارای امتیازات فراوانی از جمله معنویت است که دانشگاه می‌تواند آنها را اخذ کند؛ این تعامل قطعا در آینده بیشتر خواهد شد و تحول در حوزه تاثیر زیادی در روابط حوزه و دانشگاه خواهد داشت.
 
 
 
منبع:  www.isna.ir
 
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

درگذشت علامه فضل الله

درگذشت علامه فضل الله

علامه "سید‌محمد حسین فضل‌الله " مرجع عالی شیعیان در لبنان که بر اثر خونریزی شدید معده، امروز دار فانی را وداع گفت، در سال 1935م (1354ق) در نجف اشرف در خانواده روحانی دیده به جهان گشود.
برگزاری میزگرد مهدویت در حوزه علمیه زاهدان

برگزاری میزگرد مهدویت در حوزه علمیه زاهدان

مدرسه علمیه نرجس (س) زاهدان به مناسبت نیمه شعبان مراسم جشن و میزگرد علمی با موضوع مهدویت و انتظار فرج برگزار می کند.
آغاز نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم حوزه علمیه خواهران خراسان

آغاز نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم حوزه علمیه خواهران خراسان

نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم، ویژه اساتید و داوران مدارس علمیه خواهران استان های خراسان، فردا در مشهد آغاز به کار می کند.
جشنواره علامه حلی در انتظار معرفی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم

جشنواره علامه حلی در انتظار معرفی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم

با گذشته یک ماه از اعلام فراخوان دبیرخانه جشنواره علامه حلی،‌ هنوز زمان و چگونگی فراخوان این جشنواره از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام نشده است.
ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
Powered by TayaCMS