دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

احترام به پدر و مادر

فرزندم، دلبندم! خدا تو را بر انجام خوبی و پرهیزگاری موفق بدارد، به پدر و مادرت چه در دار دنیا باشند یا در سرای آخرت، نیکی کن
احترام به پدر و مادر
احترام به پدر و مادر

موضوع: احترام به پدر و مادر

نگارنده: آیت الله سید محمد‌باقر خوانساری(رحمة‌الله‌علیه)

مخاطب: فرزند معظم‌له

فرزندم، دلبندم! خدا تو را بر انجام خوبی و پرهیزگاری موفق بدارد، به پدر و مادرت چه در دار دنیا باشند یا در سرای آخرت، نیکی کن؛ زیرا آن که عاق پدر و مادر شود، نه دنیا دارد و نه آخرت و پس از مرگش فرزندانش او را از یاد ببرند.

برای پدر و مادرت در همه عمر دعا کن؛ چه خدا در قرآن تو را به دعا برای آن دو فرا می‌خواند:

«وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا کَمَا رَبَّیَانِی صَغِیرًا» (اسراء/24)

«و بگو پروردگارا آن دو را رحمت کن چنان که مرا در خردی پروردند»

نماز و روزه‌های قضای پدر و مادرت را به اندازه توان به جای آور. اگر می‌توانی به نیابت از آن‌ها حج بگذار و انفاق کن. و به گاه پذیرش دعا به یادشان باش و برای آنان دعا کن. تا خدا عمرت را دراز کند و کارهایت را سامان بخشد... از آنان (خواهران و برادرانت) و غیر آن‌ها بخواه که برای پدر و مادرت دعا و طلب آمرزش کنند.[1]

1- پاداش نیکی جز نیکی نیست، آن چنان که به تو نیکی روا داشته‌اند، تو نیز چنین کن. تا خود را سزاوار نیکی دیگران کنی و نظر رحمت الهی را به خود جلب نمایی.

2- اعمال نیک غیر از ثواب و پاداش اخروی، آثاری در این دنیا نیز به بار می‌آورند. فرد سالک که از مقبولیت مردمی و حسن شهرت برخوردار است، این سرمایۀ نیک را از رضا و مقبولیت در پیشگاه الهی به دست آورده است. گرچه نیت او از اعمال نیک جز تقرب به حضرت دوست نبوده است.

  • [1] - منبع نامه: مجله حوزه، شماره 83.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

درگذشت علامه فضل الله

درگذشت علامه فضل الله

علامه "سید‌محمد حسین فضل‌الله " مرجع عالی شیعیان در لبنان که بر اثر خونریزی شدید معده، امروز دار فانی را وداع گفت، در سال 1935م (1354ق) در نجف اشرف در خانواده روحانی دیده به جهان گشود.
برگزاری میزگرد مهدویت در حوزه علمیه زاهدان

برگزاری میزگرد مهدویت در حوزه علمیه زاهدان

مدرسه علمیه نرجس (س) زاهدان به مناسبت نیمه شعبان مراسم جشن و میزگرد علمی با موضوع مهدویت و انتظار فرج برگزار می کند.
آغاز نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم حوزه علمیه خواهران خراسان

آغاز نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم حوزه علمیه خواهران خراسان

نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم، ویژه اساتید و داوران مدارس علمیه خواهران استان های خراسان، فردا در مشهد آغاز به کار می کند.
جشنواره علامه حلی در انتظار معرفی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم

جشنواره علامه حلی در انتظار معرفی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم

با گذشته یک ماه از اعلام فراخوان دبیرخانه جشنواره علامه حلی،‌ هنوز زمان و چگونگی فراخوان این جشنواره از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام نشده است.
ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
Powered by TayaCMS