دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!
آب و برق مجانی می‌شود!

عیسی مولوی وردنجانی


آنچه در اول انقلاب حضرت امام بیان داشت آب و برق مجانی بود چرا عمل نشد؟
از جمله شبهاتی که در ایام مربوط به انقلاب اسلامی همچون سالگرد پیروزی انقلاب و یا مراسم ارتحال حضرت امام (ره) در رسانه‌های غربی و شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود شایعه وعده آب و برق مجانی از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی در بهشت زهرا (س) است سپس بیان می‌دارند با چنین وعده‌هایی مردم را فریب دادند!


1) حضرت امام در بهشت زهرا (س) به هیچ عنوان صحبتی در خصوص مجانی شدن آب و برق نداشتند با مراجعه به متن کامل سخنرانی امام خمینی (ره) در صحیفه امام و همچنین روزنامه‌های فردای آن روز و فایل کامل ضبط شده صحبت‌های ایشان در بهشت زهرا (س) چنین وعده‌ای کشف نمی‌شود. اگر چنین وعده‌ای مطرح می‌شد قطعا روزنامه‌ها خبر آن را حداقل برای همین دلیلی که مطرح می‌سازند یعنی فریب مردم! منتشر می‌کردند.


2) اصل داستان این است که اولین بار عباس امیر انتظام سخنگوی دولت موقت بازرگان از لایحه‌ای به منظور رایگان شدن آب و برق برای قشر کم درآمد خبر داد این خبر در روزنامه کیهان هشتم اسفند ماه 1357 منتشر شد.
 
3) پس از بیان سخنگوی دولت، امام خمینی در 10 اسفند 1357 دو روز بعد از خبر سخنگوی دولت در مدرسه فیضیه قم در این باره صحبت کردند که فایل تقطیع شده آن در رسانه‌ها منتشر شده است. در این سخنرانی امام درصدد است اهداف انقلاب را منحصر به امور مادی نکند و اهداف معنوی را نیز مورد تجه قرار دهد بدین خاطر ایشان بیان می‌کنند: «ما علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را می‌خواهیم مرفه بشود، زندگی معنوی شما را هم می‌خواهیم مرفه باشد. شما به معنویات احتیاج دارید. معنویات ما را بردند اینها، دلخوش نباشید که مسکن فقط می‌سازیم، آب و برق را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، اتوبوس را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را روحیات شما را عظمت می‌دهیم؛ شما را به مقام انسانیت می‌رسانیم.»
اما چون تقطیع صورت گرفته سبب شده مطرح شود که امام بیان داشته آب و برق را مجانی می‌کنیم برای مستمندان.


4) ضد انقلاب بیان می‌دارند آب و برق را امام برای فریب مردم مطرح کرده است در حالی که اساسا شکل‌گیری این شبهه بعد از پیروزی انقلاب رقم خورده و دخالتی در پیروزی انقلاب اسلامی نداشته است.


5) در دوران کنونی نظام جمهوری اسلامی با طرح الگوی مصرف مطلوب برای کسانی که این استاندارد را رعایت کنند هزینه را رایگان لحاظ نموده است. رجوع به سازمان آب و شرکت توزیع برق حکایت از تعداد بسیاری از خانوداه‌ها می‌دهد که با رعایت الگوی مصرف هزینه‌ای در قبال آب و برق نمی‌پردازند. بنابراین در صورت صحت کلام شبهه‌افکنان، باز این وعده تحقق یافته است. همچنین معقولانه نیست که مطرح شود باید بی‌ضابطه و بدون رعایت استاندارد برای همه رایگان گردد چراکه در این صورت هیچ کشوری نمی‌تواند مقدار بی‌ضابطه یک کشور را تامین نماید. با این وجود مقایسه هزینه آب، برق و گاز نسبت به کشورهای غربی گویای پرداخت هزینه‌ای تقریبا رایگان می‌باشد.

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

چگونه در مهمانی‌ها رفتار کنیم؟

رعایت آداب مهمانی می‌تواند روابط برادرانه میان مۆمنان را مستحکم‌تر ساخته و در رشد تعالی اجتماع تأثیر بسزایی داشته باشد.
No image

نقش ابراز علاقه و معاشرت درست در اسلام

نسان علاقه دارد كه مورد علاقه و محبت دیگران باشد. اگر آن‏ دوستداران، محبت‏خود را آشكار كنند، محبوب هم به محبان‏ علاقه‏ مند مى‏ شود و این محبت دو جانبه، زندگیها را از صفا و صمیمیت‏ بیشترى برخوردار مى‏سازد. ما اگر بدانیم كه خدا دوستمان دارد، ما هم‏خدا را بیشتر دوست‏خواهیم داشت. اگر بدانیم و بفهمیم كه رسول‏ خدا(ص) و اهل بیت(ع) به ما شیعیان عنایت و محبت دارند و این ‏علاقه را بارها نشان داده و اظهار كرده‏اند، محبت عترت در دل ما بیشترخواهد شد.
No image

اخلاق معاشرت اجتماعی، نمونه ای از سبک زندگی اسلامی

نمونه های بسیاری از سیره ی ائمه ی معصوم علیهم السلام درباره ی تشویق و تحریض مؤمنان به دوستی و برادری با هم، ایجاد پیوند برادری و دوستی بین آنها، اصلاح اختلافات و رفع کدورت ها گزارش شده است.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.

پر بازدیدترین ها

No image

خانواده در قرآن

بديهى است كه آنچه بايد در اين سلسله بحث ها دنبال كنيم، نه نظر گاه سوسياليسم و كمونيسم است و نه نظرگاه سرمايه دارى، بلكه مى خواهيم ببينيم اسلام، مسأله اقتصاد را در خانواده چگونه حل كرده است آيا در اين كانونِ وحدت و صفا و صميميت و اشتراك در سرنوشت و جذب و انجذاب، مالكيت هاى فردى به طور كلى از بين مى رود، يا اين كه يكى از اعضا، در جنبه هاى اقتصادى، محور خانواده مى شود و همه اختيارات در تصرف و نقل و انتقال و داد و ستد به دست اوست، يا اين كه وضع ديگرى است.
No image

خانواده در اسلام

قداست در خانواده امری ضروری و عقلانی است که مایه پایداری و تداوم زندگی هم برای زوجین و هم برای فرزندان خواهد شد. اگر خانواده را نهادی مقدس ندانیم و حرمتی برای آن و برای اعضای آن قائل نشویم زندگی قطعاً رو به اضمحلال و نابودی خواهد رفت. شرایط روحی طاقت فرسا بر خانواده حاکم خواهد شد. فرزندان تربیت غلطی پیدا می‌کنند و اثرات نا مطلوب آن در جامعه آشکار می‌گردد.
No image

تعریف خانواده از دیدگاه اسلام

اسلام خانواده را گروهی متشکل از افراد، دارای شخصیت مدنی، حقوقی و معنوی معرفی می کند که هسته اولیه آن را ازدواج مشروع زن و مردی تشکیل می دهد و نکاح عقدی است که براساس آن رابطه زوجیت بین زن و مرد برقرار شده و در پس آن طرفین دارای وظایف و حقوق جدید می شوند. ارتباط خویشاوندی در سایه نکاح پدید می آید ؛ اعضای آن دارای روابط قانونی، اخلاقی و عاطفی می گردند.
No image

سبک زندگی در خانواده اسلامی

مفهوم «سبک زندگي» از جمله مفاهيم علوم اجتماعي و علم جامعه شناسي و مردم شناسي است که اخيراً و در دهه اخير بسيار مورد توجه عالمان علوم اجتماعي و مديران فرهنگي قرار گرفته است؛ سبک زندگي معنايي است که از به هم تنيدگي و پيوند و نظام وارگي و شبکه اي بودن عوامل متعددي که در شيوه هاي زندگي يا اقليم هاي زيستن انسان تأثير مي گذارند، به وجود آمده است.
No image

اخلاق و معاشرت در اسلام

اگر از انسانهاى موفق بپرسيد كه عامل موفقيت شما چه بود؟ بى درنگ يكى از عوامل مهم موفقيت خود را رفاقت با دوستان خوب اعلام مى‏دارند، و بر عكس اگر از انسانهاى شكست خورده در زندگى بپرسيد: چگونه به اين ناكامى‏ها مبتلا گشتيد؟ خواهند گفت: دوست ناباب.
Powered by TayaCMS