دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

استنساخ از حواشى حکیم کرمانشاهى

No image
استنساخ از حواشى حکیم کرمانشاهى

استنساخ از حواشى حکیم کرمانشاهى

علاّمه حسن زاده آملى در بیانى با اشاره به خاطرات گذشته، بهره بردارى و استنساخ از نوشته هاى حکیم کرمانشاهى را یادآور مى شود.

ارزش و جایگاه نوشته هاى آن حکیم بزرگ که آثارش در دست خواص دست به دست مى شد تا نسخه بردارى شود، از این یادآورى علامه حسن زاده به خوبى روشن مى شود.

علاّمه حسن زاده آملى در این باره مى گوید:

«یک روز، من خدمت مرحوم آقا میرزا احمد آشتیانى، براى عرض ارادت و احوال پرسى رسیده بودم روز تعطیل بود (پنج شنبه یا جمعه). در آن نشست، ایشان از استاد خود مرحوم میرزا حسن کرمانشاهى صحبت مى کرد و از حالات او مى گفت. مرحوم آقامیرزا احمد آشتیانى، از بزرگان علم و ادب بود پسر مرحوم آقامیرزا محمّدحسن آشتیانى و خودشان از علماى طراز اوّل تهران بود (مرحوم علاّمه طباطبایى به بنده فرمود: زمانى که من و اخوى (آیت الله آقا سیّدمحمّد حسن الهى قاضى)، به نجف رفته بودیم، در نجف آن روز، آقاى آشتیانى بلامنازع، اسفار مى گفت) بعد از چند دقیقه، ایشان بلند شد و به کتابخانه خودشان رفت و حواشى مرحوم استاد کرمانشاهى را بر اسفار آورد و به من فرمود: شما این نسخه را ببرید استنساخ کنید[12]».

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

No image

چگونه در مهمانی‌ها رفتار کنیم؟

رعایت آداب مهمانی می‌تواند روابط برادرانه میان مۆمنان را مستحکم‌تر ساخته و در رشد تعالی اجتماع تأثیر بسزایی داشته باشد.
No image

نقش ابراز علاقه و معاشرت درست در اسلام

نسان علاقه دارد كه مورد علاقه و محبت دیگران باشد. اگر آن‏ دوستداران، محبت‏خود را آشكار كنند، محبوب هم به محبان‏ علاقه‏ مند مى‏ شود و این محبت دو جانبه، زندگیها را از صفا و صمیمیت‏ بیشترى برخوردار مى‏سازد. ما اگر بدانیم كه خدا دوستمان دارد، ما هم‏خدا را بیشتر دوست‏خواهیم داشت. اگر بدانیم و بفهمیم كه رسول‏ خدا(ص) و اهل بیت(ع) به ما شیعیان عنایت و محبت دارند و این ‏علاقه را بارها نشان داده و اظهار كرده‏اند، محبت عترت در دل ما بیشترخواهد شد.
No image

اخلاق معاشرت اجتماعی، نمونه ای از سبک زندگی اسلامی

نمونه های بسیاری از سیره ی ائمه ی معصوم علیهم السلام درباره ی تشویق و تحریض مؤمنان به دوستی و برادری با هم، ایجاد پیوند برادری و دوستی بین آنها، اصلاح اختلافات و رفع کدورت ها گزارش شده است.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.
Powered by TayaCMS