دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

كشاورزی خدا و كشتكاری انسان

No image
كشاورزی خدا و كشتكاری انسان

بر اساس آموزه هاي قرآني مسئوليت انسان، آباداني زمين است:واستعمرکم فيها.(هود، آيه 61) و يکي از مسئوليت هاي او در ارتباط با آباداني زمين، کشت گياهان و نباتات است. در اين زمينه انسان تنها مسئوليتي که بر عهده دارد، شخم زدن و دانه پاشيدن است که از آن در عربي به «حَرث» تعبير مي شود. خداوند در آيه 63 سوره واقعه مي فرمايد: اَفَرَاَيْتُم مَّا تَحْرُثُونَ؛ آيا آنچه را کشت مي کنيد، ديده ايد؟

    پس کار انسان همان کشت کردن است؛ اما کشاورزي کار خداوند است؛ زيرا اين خداوند است که اين کشت و دانه بي جان و بي حيات را جان و حيات مي بخشد و آن را به شکل زراعت در مي آورد.لذا خداوند انسان را «حارث» (کشتکار)و خود را «زارع» (کشاورز)معرفي مي کند و مي فرمايد:ا اَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ اَمْ نَحْنُ الزّارِعُونَ؛ آيا شما آن را مي‌رويانيد يا ما روياننده‌ايم؟

    در حقيقت مسئوليت انسان تنها انتقال جمادي به نام دانه و کشت آن در زمين است و آن کسي که به آن حيات مي دهد و زنده مي کند، خداوند است. پس حيات بخشي و به فعليت درآوردن اين دانه و تبديل جماد به نبات و گياه کار خداوند است.(واقعه، آيه 64)

   

          روزنامه كيهان، شماره 21029 به تاريخ 20/1/94، صفحه 6 (معارف)

مقاله

جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

چگونه در مهمانی‌ها رفتار کنیم؟

رعایت آداب مهمانی می‌تواند روابط برادرانه میان مۆمنان را مستحکم‌تر ساخته و در رشد تعالی اجتماع تأثیر بسزایی داشته باشد.
No image

نقش ابراز علاقه و معاشرت درست در اسلام

نسان علاقه دارد كه مورد علاقه و محبت دیگران باشد. اگر آن‏ دوستداران، محبت‏خود را آشكار كنند، محبوب هم به محبان‏ علاقه‏ مند مى‏ شود و این محبت دو جانبه، زندگیها را از صفا و صمیمیت‏ بیشترى برخوردار مى‏سازد. ما اگر بدانیم كه خدا دوستمان دارد، ما هم‏خدا را بیشتر دوست‏خواهیم داشت. اگر بدانیم و بفهمیم كه رسول‏ خدا(ص) و اهل بیت(ع) به ما شیعیان عنایت و محبت دارند و این ‏علاقه را بارها نشان داده و اظهار كرده‏اند، محبت عترت در دل ما بیشترخواهد شد.
No image

اخلاق معاشرت اجتماعی، نمونه ای از سبک زندگی اسلامی

نمونه های بسیاری از سیره ی ائمه ی معصوم علیهم السلام درباره ی تشویق و تحریض مؤمنان به دوستی و برادری با هم، ایجاد پیوند برادری و دوستی بین آنها، اصلاح اختلافات و رفع کدورت ها گزارش شده است.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.
Powered by TayaCMS