دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عبودیت خالص

نمازی که برای خاطر خواهی زن باشد - چه زن دنیایی یا بهشتی - این نماز خدا نیست . نمازی که برای رسیدن به آمال دنیا باشد یا آمال آخرت ، به خدا ارتباط ندارد.
عبودیت خالص
عبودیت خالص

نویسنده : حضرت امام خمینی (ره)

ای عزیز!

نمازی که برای خاطر خواهی زن باشد - چه زن دنیایی یا بهشتی - این نماز خدا نیست . نمازی که برای رسیدن به آمال دنیا باشد یا آمال آخرت ، به خدا ارتباط ندارد. پس چرا این قدر ناز و غمزه فروشی می کنی ، و عشوه و غنج[1] و دلال[2] می کنی ، به بندگان خدا به نظر حقارت نگاه می کنی ، خود را از خاصان درگاه حق محسوب می داری ؟ بیچاره تو با همین نماز، مستحق عذابی و مستوجب زنجیر هفتاد زراعی هستی . پس چرا خود را طلبکار می دانی ، و برای خود در همین طلبکاری و تدلل و عجب ، عذابی دیگر تهیه می کنی ؟ تو اعمالی را که ماءموری ، بکن و متوجه باش که از برای خدا نیست . و بدان که خدای تعالی با تفضل و ترحم تو را به بهشت می برد، و یک قسمت از شرک را خدای تعالی برای ضعف بندگانش به آن ها تخفیف می دهد و به واسطه غفران و رحمتش ، پرده ستاریت به روی آن ها پوشیده است . بگذار این پرده دریده شود، و حجاب غفران حق به روی این سیئات که اسمش را عبادت گذاشتیم ، افتاده باشد، که خدای نخواسته اگر این ورق برگردد و ورق عدل پیش آید، گند عبادات ما کمتر از معصیت های موبقه [3] اهل معصیت نیست [4].

    منبع :
  • چهل حدیث حضرت امام خمینی (ره )،چاپ اول ، تابستان 1368، مرکز نشر فرهنگی رجاء ، لیتو گرافی وچاپ گلشن .
    پی نوشت ها :
  • [1] - ناز و کرشمه
  • [2] - کرشمه ، خرام
  • [3] -گناه بزرگ
  • [4] - چهل حدیث ، ص 63
  • این موضوعات را نیز بررسی کنید:

    پر بازدیدترین ها

    No image

    صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

    نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
    No image

    مبنای حسن معاشرت درنظام حقوقی خانواده

    در تفکر اسلامی هر یک از زن و شوهر در قبال یکدیگر از حقوق متقابل و ویژه ای برخوردارند که از آن جمله می توان به حسن معاشرت اشاره داشت. از نظر قرآن کریم اساسی ترین اصل در رفتار و تعامل بین زوجین معاشرت به معروف است که صریحاً در آیه 19 سوره نساء تحت عنوان «و عاشرومن بالمعروف» بیان شده است.
    No image

    برخورد با همسر در اسلام

    بر خلاف برخی تفکرات غلط و عوامانه و در حقیقت ظالمانه، در منطق اسلام زن برای مرد یک کنیز یا یک برده ویا کسی که کار منزل را انجام میدهد، واز بچه های شوهر نگهداری میکند نیست، بلکه به عنوان شریک شوهر ویار و همکار او در اداره امور زندگانی و تربیت فرزندان مطرح میباشد، لذا اسلام دستور فرموده که همسران باید از اذیت و بد زبانی و فحاشی به یکدیگر بپرهیزند.
    No image

    راهكارهای قرآنی برخورد با همسران و فرزندان نااهل

    دشمنی زنان و فرزندان نااهل بر محور ایمان است: خداوند مؤمنان را خطاب قرار داده است و از جمله «عدو لكم» استفاده می شود كه فاصله و تضادی كه میان آنان و مؤمنین ایجاد می شود اختلافات خانوادگی معمول نیست بلكه اختلاف دینی است یعنی همسران و یا فرزندان نااهل رفتارهایی خلاف ایمان به خدا انجام می دهند.
    Powered by TayaCMS