دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دعوت سری

No image
دعوت سری

كلمات كليدي : دعوت سري، بعثت، حضرت علي (ع) ، حضرت خديجه

مراحل دعوت حضرت رسول اکرم (ص) را در آغاز بعثت می‌توان به سه دوره تقسیم کرد:

مرحله اول که به مدت سه سال طول کشید دعوت سری گفته می‌شود.

مرحله دوم که علنی بود و دارای دو مقطع بود:

اول: قبل از هجرت

دوم: دعوت بعد از هجرت که هر کدام از آن‌ها حدود 10 سال به طول انجامید.

در آغاز که پیامبر (ص) مأمور بودند به صورت مخفی افراد را به آئین جدید دعوت نمایند و سعی داشتند به دور از چشم دشمنان افرادی را که سابقه آشنایی داشت دعوت نموده و آیاتی از قرآن را برای او می‌خواند و کسانی که در این مدت اسلام آورده بودند اعمال دینی را دور از چشم ‌مشرکان انجام می‌دادند.

البته این بدان معنی نبود که مردم مکه از رسالت پیامبر (ص) بی‌خبر باشند بلکه با توجه به اخباری که از جانب علمای یهود و مسیحی پخش شده و هم‌چنین اعمالی که خود پیامبر (ص) انجام می‌داد کم و بیش در این مدت مردم از دعوت آن حضرت باخبر شده بودند ولی از آن‌جایی که هنوز دستوری در مورد دعوت علنی و عمومی نیامده بود آن حضرت اقدام به تربیت افراد می‌کردند.

در طول مدت دعوت سرّی بنا به نقل منابع تاریخی و سیره بیش از چهل نفر قبول اسلام کردند که از میان زنان حضرت خدیجه، همسر گرامی پیامبر اسلام و از میان مردان حضرت علی (ع) اوّلین کسانی بودند که اسلام آوردند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا
رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

جدا از تمرکز بسیاری از رسانه بر دیدار میان پادشاه عربستان و پاپ، گروه‌ها، جوامع و نهادهای دینی طی هفته ای که گذشت به بررسی سهم خود در بحران ایدز، زمینه های تازه همکاری، عرفان و رابطه علم و دین تمرکز کردند تا فصل تازه ای از دغدغه های معاصر خود را با بهره گیری از آموزه های دینی برطرف کنند .
محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

گروه فناوریهای نوین: سلولهای سوختی میکروبی تولید شده از گاوها می توانند روزی به کمک بشر آمده و به عنوان منابع ارزشمند و جایگزین انرژی نظیر برق مورد استفاده قرار گیرند.
کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

انتشارات دانشگاه کیمبریج کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" تألیف دانیل شاپیرو را روانه بازار نشر کرده است.
Powered by TayaCMS