دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

كشاورزی خدا و كشتكاری انسان

No image
كشاورزی خدا و كشتكاری انسان

بر اساس آموزه هاي قرآني مسئوليت انسان، آباداني زمين است:واستعمرکم فيها.(هود، آيه 61) و يکي از مسئوليت هاي او در ارتباط با آباداني زمين، کشت گياهان و نباتات است. در اين زمينه انسان تنها مسئوليتي که بر عهده دارد، شخم زدن و دانه پاشيدن است که از آن در عربي به «حَرث» تعبير مي شود. خداوند در آيه 63 سوره واقعه مي فرمايد: اَفَرَاَيْتُم مَّا تَحْرُثُونَ؛ آيا آنچه را کشت مي کنيد، ديده ايد؟

    پس کار انسان همان کشت کردن است؛ اما کشاورزي کار خداوند است؛ زيرا اين خداوند است که اين کشت و دانه بي جان و بي حيات را جان و حيات مي بخشد و آن را به شکل زراعت در مي آورد.لذا خداوند انسان را «حارث» (کشتکار)و خود را «زارع» (کشاورز)معرفي مي کند و مي فرمايد:ا اَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ اَمْ نَحْنُ الزّارِعُونَ؛ آيا شما آن را مي‌رويانيد يا ما روياننده‌ايم؟

    در حقيقت مسئوليت انسان تنها انتقال جمادي به نام دانه و کشت آن در زمين است و آن کسي که به آن حيات مي دهد و زنده مي کند، خداوند است. پس حيات بخشي و به فعليت درآوردن اين دانه و تبديل جماد به نبات و گياه کار خداوند است.(واقعه، آيه 64)

   

          روزنامه كيهان، شماره 21029 به تاريخ 20/1/94، صفحه 6 (معارف)

مقاله

جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا
رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

جدا از تمرکز بسیاری از رسانه بر دیدار میان پادشاه عربستان و پاپ، گروه‌ها، جوامع و نهادهای دینی طی هفته ای که گذشت به بررسی سهم خود در بحران ایدز، زمینه های تازه همکاری، عرفان و رابطه علم و دین تمرکز کردند تا فصل تازه ای از دغدغه های معاصر خود را با بهره گیری از آموزه های دینی برطرف کنند .
محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

گروه فناوریهای نوین: سلولهای سوختی میکروبی تولید شده از گاوها می توانند روزی به کمک بشر آمده و به عنوان منابع ارزشمند و جایگزین انرژی نظیر برق مورد استفاده قرار گیرند.
کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

انتشارات دانشگاه کیمبریج کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" تألیف دانیل شاپیرو را روانه بازار نشر کرده است.
Powered by TayaCMS