دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله جوادی آملی؛ ائمه اطهار (ع) مجوز استخاره آنی به کسی نداده اند.

No image
آیت الله جوادی آملی؛ ائمه اطهار (ع) مجوز استخاره آنی به کسی نداده اند.
آیت‌الله جوادی‌ آملی گفت: ائمه اطهار علیهم‌السلام مجوز استخاره آنی به کسی نداده‌اند.
 
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز خبر حوزه،‌ این استاد حوزه در دیدار با جمعی از طلاب و دانشجویان افزود: عده‌ای بدون تفکر، مشورت و ارزیابی، فوراً به قرآن تفال می‌زنند،‌ در حالی که این کار از سوی هیچ یک از ائمه‌اطهار علیهم السلام صورت نگرفته است.
وی با بیان این‌که هیچ اشکالی در این نیست که انسان پس از بررسی، برای کار ظاهرالخیر هم استخاره بگیرد، گفت: استخاره دعای خاص خود را دارد که می‌باید پیش از استخاره آن را تلاوت کرد و این دستور اکید اسلامی است و جزو سنن ما به حساب می‌آید.
آیت‌الله جوادی ‌آملی به مناسبت شهادت امام محمد باقر (ع) روایتی از ایشان نقل کرده و افزود: آن حضرت تاکید بر تفسیر قرآن داشته‌اند، ما باید تمام اعمالمان را بر قرآن عرضه کنیم و ببینیم که آیا قرآن آن اعمال را امضا می‌نماید یا نه.
این استاد حوزه افزود: اینکه در روز شهادت ائمه اطهار علیه‌السلام شیعیان لباس مشکی به تن می‌کنند و در مراسم عزاداری شرکت می‌نمایند کاری بس پسندیده است اما اصل آن است که فرمایشات آنان را جامعه عمل بپوشانیم.
آیت‌الله جوادی‌آملی با اشاره به مقارن بودن شهادت امام محمد باقر (ع) با روز دانشجو اظهار کرد: هیچ اشکالی ندارد که در چنین روزی فرمایشات آن امام همام به دانشجویان ارایه شود زیرا دانشجویان ما نیز همچون طلاب، علاقه‌مند به سخنان ائمه هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانشان به افزایش سن ازدواج در جامعه اشاره کرد و گفت: افزایش سن ازدواج، خلاف شریعت و غریزه خدادادی است و نباید در جامعه اسلامی این گونه باشد.
این استاد حوزه قناعت را عامل موفقیت در زندگی مادی دانست و گفت: دشمنان ما برای فریب جوانان صف بسته‌اند و دختران و پسران جوان ما باید هوشیار باشند تا دچار ظواهر دنیوی نشوند.
 
 
منبع:  www.isna.ir
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

 فرازی از خطبه های نهج البلاغه در باب توحید

فرازی از خطبه های نهج البلاغه در باب توحید

هر چه به ذات شناخته باشد ساخته است و هرچه به خود بر پا نباشد ديگرى اش پرداخته. سازنده است نه با به كار بردن افزار. هر چيز را به اندازه پديد آرد، نه با انديشيدن در كيفيت و مقدار. بى نياز است بى آنكه از چيزى سود برد. با زمان ها همراه نيست و دست افزارها او را يارى ندهد.
 خداشناسی در نهج البلاغه

خداشناسی در نهج البلاغه

پیشوایان دینی، همواره ما را از اندیشیدن در ذات خداوند بزرگ منع کرده اند؛ چرا که عظمت بی پایان حضرت حق، فراتر از آن است که عقل محدود و نارسای بشری به درک و شناخت او دست یابد. در بخشی از کلام امام علی علیه السلام آمده است: «اگر وهم و خیال انسان ها، بخواهد برای درک اندازه قدرت خدا تلاش کند و افکار بلند و دور از وسوسه های دانشمندان، بخواهد ژرفای غیب ملکوتش را در نوردد و قلب های سراسر عشق عاشقان، برای درک کیفیّت صفات او کوشش نماید .
 توحید و خداگرایی‏ در نهج البلاغه

توحید و خداگرایی‏ در نهج البلاغه

البته این‏گونه نیست که خداوند با وجود امکان اشراف انسان بر صفاتش او را بازداشته، بلکه روشن است که شناخت جامع موجود نامحدود از سوى یک موجودِ محدود محال است. قدرت او بر اشراف‏بخشیدن به‏انسان در شناخت خود، به این امرِ محال تعلق نمى‏گیرد؛ زیرا غیرخدا همه‏چیز محدودیت دارد و نامحدودکردن محدود ذاتاً محال است.
 توحید در نگاه امام علی (علیه السلام)

توحید در نگاه امام علی (علیه السلام)

بعضی متفکران بر این باورند که در قرآن بر اثبات وجود آفریدگار آیـاتـی ذکـر شده است که روشن ترین آن ها را آیه ذیل است: (افی الـلـه شک فاطر السموات والارض5؛ مگر درباره خدای متعال که خالق آسمان ها و زمین است، شکی هست؟
 توحید از دیدگاه قرآن و نهج البلاغهʁ)

توحید از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه(1)

با توجه به این نکته، باید ببینیم که قرآن کریم برای عقائد و معارف مطرح شده از جانب خودش چه دلائلی را مطرح کرده است ؟ و با وجود این شیوه که قرآن از همه گروه ها برهان ودلیل می طلبد، آیا ممکن است که خودش برای مطالب خود دلیل نیاورد؟ و آیا جا دارد که ما برای معارف اسلام، از جای دیگر طلب دلیل کنیم ؟
Powered by TayaCMS