دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

برگزاری نشست علمی لغت‌ شناسی در قم

No image
برگزاری نشست علمی لغت‌ شناسی در قم ، نشست علمی لغت شناسی از سوی معاونت پژوهش و گروه علمی‌تربیتی زبان و ادبیات عربی مدرسه‌ عالی امام خمینی(ره) در قم برگزار شد.
حجت‌الاسلام جزایری، مدیر گروه ادبیات عربی این مدرسه در سخنانی با اشاره به ضرورت برگزاری این نشست گفت: باتوجه به عربی بودن متون اصلی دینی، آشنایی با قواعد ادبیات عربی برای فهم بهتر متون ضروری است.
وی افزود: توجه به معانی واژگان مورد استفاده در متون دینی و تفاوت‌های معنایی آن‌ها در شرایط گوناگون، توجه به قوانین علم لغت مانند مراحل تکوین و تطور لغت عربی، حقیقت و مجاز، معانی باب‌ها، چگونگی استخراج معنا، اشتقاقات و ریشه‌یابی کلمات عربی اهمیت فراوانی دارد.
حجت الاسلام جزایری در ادامه با بیان این‌که توجه به معاجم لغوی از جهت میزان ارزش و اعتبار آن‌ها و نیز شیوه بهره‌گیری از این معاجم نیز ضرورت دارد، تصریح کرد: در همین راستا به زودی کارگاه آموزشی معاجم لغوی به وسیله‌ گروه علمی تربیتی زبان و ادبیات عربی در این مدرسه برگزار خواهد شد.
در این همایش همچنین از جایگاه علمی استاد سیاح تجلیل و متن مرقومه‌های حضرت امام خمینی(ره)، آیت‌الله رفیعی قزوینی و آیت‌الله میلانی، درباره وی و کتابش خوانده شد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

 فرازی از خطبه های نهج البلاغه در باب توحید

فرازی از خطبه های نهج البلاغه در باب توحید

هر چه به ذات شناخته باشد ساخته است و هرچه به خود بر پا نباشد ديگرى اش پرداخته. سازنده است نه با به كار بردن افزار. هر چيز را به اندازه پديد آرد، نه با انديشيدن در كيفيت و مقدار. بى نياز است بى آنكه از چيزى سود برد. با زمان ها همراه نيست و دست افزارها او را يارى ندهد.
 خداشناسی در نهج البلاغه

خداشناسی در نهج البلاغه

پیشوایان دینی، همواره ما را از اندیشیدن در ذات خداوند بزرگ منع کرده اند؛ چرا که عظمت بی پایان حضرت حق، فراتر از آن است که عقل محدود و نارسای بشری به درک و شناخت او دست یابد. در بخشی از کلام امام علی علیه السلام آمده است: «اگر وهم و خیال انسان ها، بخواهد برای درک اندازه قدرت خدا تلاش کند و افکار بلند و دور از وسوسه های دانشمندان، بخواهد ژرفای غیب ملکوتش را در نوردد و قلب های سراسر عشق عاشقان، برای درک کیفیّت صفات او کوشش نماید .
 توحید و خداگرایی‏ در نهج البلاغه

توحید و خداگرایی‏ در نهج البلاغه

البته این‏گونه نیست که خداوند با وجود امکان اشراف انسان بر صفاتش او را بازداشته، بلکه روشن است که شناخت جامع موجود نامحدود از سوى یک موجودِ محدود محال است. قدرت او بر اشراف‏بخشیدن به‏انسان در شناخت خود، به این امرِ محال تعلق نمى‏گیرد؛ زیرا غیرخدا همه‏چیز محدودیت دارد و نامحدودکردن محدود ذاتاً محال است.
 توحید در نگاه امام علی (علیه السلام)

توحید در نگاه امام علی (علیه السلام)

بعضی متفکران بر این باورند که در قرآن بر اثبات وجود آفریدگار آیـاتـی ذکـر شده است که روشن ترین آن ها را آیه ذیل است: (افی الـلـه شک فاطر السموات والارض5؛ مگر درباره خدای متعال که خالق آسمان ها و زمین است، شکی هست؟
 توحید از دیدگاه قرآن و نهج البلاغهʁ)

توحید از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه(1)

با توجه به این نکته، باید ببینیم که قرآن کریم برای عقائد و معارف مطرح شده از جانب خودش چه دلائلی را مطرح کرده است ؟ و با وجود این شیوه که قرآن از همه گروه ها برهان ودلیل می طلبد، آیا ممکن است که خودش برای مطالب خود دلیل نیاورد؟ و آیا جا دارد که ما برای معارف اسلام، از جای دیگر طلب دلیل کنیم ؟
Powered by TayaCMS