دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

هدف گيری دنيا برای سالك احمقانه است

No image
هدف گيری دنيا برای سالك احمقانه است

برگرفته از: 1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 220

(بدان اي سالک راه حق!) اينکه در روايت نقل شده: «ابناي دنيا که دنيا را هدف خود قرار می‌دهند، جزو احمق ها هستند، يعني اينکه کارشان حماقت است، و برخلاف عقل و استدلال و برخلاف شهود و وجدان حرکت مي کنند، و نگرش و بينش ندارند.» تو که در ابتداي زندگي، از خدا و پيغمبر و آخرت حرف مي زدي، چرا وقتي که وارد وادي استفاده از ابزار دنيويه و لذات مادي شدي، ناگهان صد و هشتاد درجه مسيرت را تغيير دادي و نگرشت نسبت به دنيا از وسيله به هدف تبديل شد؟! اين تغيير، هم برخلاف عقل است و هم برخلاف وجدان. حتي راجع به کساني که اعتقادات ديني ندارند نيز اين مسئله عموميت دارد. اين افراد نسبت به عالم شهود خود که مي توانند نگرشي بر پايه وجدانشان داشته باشند غفلت دارند؛ چون همه مي توانند بفهمند که دنيا سراي هدف گيري نيست. آنها اعتقاد به مبدأ و معاد ندارند، اما وجدان به فناي دنيا که دارند، و با چشم خود مي بينند و احساس مي کنند که در دنيا هر ابزاري نابود مي شود و هر لذتي رو به ضعف مي رود. پس چنين شخصي هم که برخلاف وجدان خود دنيا را هدف گيري مي کند، احمق است.(1)

روزنامه كيهان، شماره 21204 به تاريخ 19/8/94، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چرا اسلام شناسان غربی شیفته علی(ع) هستند؟

چرا اسلام شناسان غربی شیفته علی(ع) هستند؟

جوان آنلاین: دوره کوتاه زمامداری امام علی (ع) سرشارازآموزه های گرانقدری است که میتواند به عنوان الگويی بینظيرمورد توجه انديشمندان سياسی و فراترازآن دولتمردان قرار گيرد.
چرا به معصوم نیاز داریم؟

چرا به معصوم نیاز داریم؟

1. انسان موجود اجتماعی است و برای برآورد نیازهای خود به دیگران نیازمند است؛
چگونه می توان خسارت ناشی از عدم النفع را مطالبه کرد؟

چگونه می توان خسارت ناشی از عدم النفع را مطالبه کرد؟

همیشه افرادی که در حوزه های مختلفی مانند انحصار وراثت، وصیت، اوراق بهادار، مطالبه وجه چک، خسارت و … اطلاعات حقوقی خوبی دارند و علاقه‌مند این حوزه هستند
چگونگی حفظ و تداوم دستاوردهای ماه رمضان

چگونگی حفظ و تداوم دستاوردهای ماه رمضان

در سایت پرسمان دانشجویی بخش احکام و فلسفه احکام در پاسخ به این سؤال آمده است: بدون تردید یک ماه روزه‌داری و مبارزه عملی با هواهای نفسانی، تأثیر بسیار عمیقی در روح و روان و سلامت جسمانی انسان دارد، اما چه کنیم روزه ما اثرش بر نفس و جان باقی بماند؟
چگونگی مسلمان‌شدن عمير با شنيدن اخبار غیبی و قرآن

چگونگی مسلمان‌شدن عمير با شنيدن اخبار غیبی و قرآن

عميربن وهب يكى از دشمنان سرسخت پيامبر اكرم (ص ) و مسلمانان به حساب می‌آمد و از مردان شرور و بى باك بود كه تعداد سپاهيان و تجهيزات مسلمين را پيش از شروع جنگ بدر، به اطلاع كفار قريش می‌رسانيد.
Powered by TayaCMS