دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دلایل ایمان

یکی از دلائل ایمان و علائم مؤمنان حقیقی وفای بعهد کردن است. (غرر و درر آمدی، شرح آقا جمال خوانساری، ج 6ـ ص 40ـ ش 9414).
دلایل ایمان
دلایل ایمان

دلایل ایمان

قال امیرالمؤمنین (ع): «مِنْ دَلائِلِ الإیمانِ الوَفاءُ بِالعَهدِ»

دلیل ایمان شخص آنست که با هر که عهد بست به آن وفا کند و به عقد و پیمان با خدا و خلق وفادار باشد.

با خدا که در عالم «اَلَمْ اَعْهَد إلَیکُمْ یا بَنی آدَمَ أن لاتَعبُدُوا الشَّیْطانَ».[1]

عهد بسته وفا کند و عشق و محبت بطاعت او داشته باشد و از اطاعت شیطان انس و جن متنفر باشد؛

و وفا با خلق در تمام قول و عقود ازدواج و شرکت و معاملات که فرمود «اوفوا بالعقود».[2] هرگز نقض عهد نکند و خیانت و مکر و خدعه روا ندارد و بعهد روز الست که فرمود «الست بربکم».[3] وفا کند چنانکه در آن عالم تجرد به وحدانیت  خدا اقرار کرد و بطاعت حق عهد بست در این عالم وفادار و استوار باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

No image

قال رسول الله (ص) اذا مات العالم الفقیه ثلم فی الاسلام ثلمة لایسدها شیء .

وقتی عالمی فقیه، فوت کند در اسلام رخنه و حفره‌ای ایجاد می‌شود که هیچ چیزی نمی‌تواند جای آن را پر کند.
از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت شده است:

از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت شده است:

«زمین از سه چیز به درگاه خدا ناله و فریاد می‌کند: از خون حرامی که بر آن ریخته شود؛ غسلی که از زنا بر روی آن انجام شود و خوابیدن پیش از طلوع آفتاب» (حلیة المتقین، ص 126)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

امام علی (علیه‌السلام) فرمود: «فرصت مانند ابر از افق زندگی می‌گذرد، مواقعی که فرصت‌های خیری پیش می‌آید غنیمت بشمارید و از آن‌ها استفاده کنید»
قال علی بن موسی الرضا (علیه‌السلام): «مَنْ زَارَ الْمَعصُومَةَ بِقُمْ کَمَنْ زَارَنى»

قال علی بن موسی الرضا (علیه‌السلام): «مَنْ زَارَ الْمَعصُومَةَ بِقُمْ کَمَنْ زَارَنى»

امام رضا (علیه‌السلام) فرمودند: «هرکس معصومه را در قم زیارت کند،مانند کسى است که مرا زیارت کرده است» (ناسخ التواریخ، ج ٣، ص ٦٨، به نقل از کریمه اهل بیت، ص ٣٢)
Powered by TayaCMS