دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

در خواست از خدا

هر که خدا را بهتر شناسد از او بیشتر مسئلت نماید. (غرر و درر آمدی، ط نجف، ص 96- س 2. شرح آقا جمال، ط 1- ج 2- ص 451- ش 2360)
در خواست از خدا
در خواست از خدا

در خواست از خدا

قال امیرالمؤمنین(ع): «أعلم النّاس باِللهِ أکثرُهُم لَهُ مَسئَلَةً»

یعنی هر کس خدا را شناخت داند که زمام تمام امور عالم به دست اوست و غیر حق را کاری به دست نیست و قدرتی بدون مشیت حق بر چیزی ندارد پس هر حاجت جسمانی و روحانی دارد رو به خدا آرد و به درگاه خدا دست مسئلت دراز کند و چون وجود تمامی خلق را محتاج به لطف حق می‌داند و خدا را غنی و توانای مطلق می‌شناسد «وإنَّ اللهَ لَهُوَ الغَنیّ الحَمیدُ» و «ما یَفتَحِ اللهُ لِلنّاسِ مَنْ رَحمَةِ فَلامُمسِکَ لَها ومایُمسِکُ فَلا مُرسِلَ لَهُ»[1] دری که خدا بروی بنده بگشاید کسی نتواند بست و دری که بست کس نتواند گشود لذا بنده حق هر چه می‌خواهد از خیرات و سعادات دنیا و عقبی از کسی غیر حق نمی‌طلبد و همه حوائج کلی و جزئی خود را از خدا بسیار مسئلت می‌کند و می‌داند از هر کس حاجتی بخواهد پیش او خوار می‌شود مگر خدا که هر چه بنده بیشتر از او حاجت خواهد آن بنده نزدش عزیزتر شود و این معنی را حضرت در کلمه‌ای فرمود قریب به این عبارت «إکثار طلبِ الحاجَةِ مِنَ‌اللهِ یُعِزُّکَ ومِنَ النّاسِ یُذلّکَ» سؤال بسیار از خلق موجب ذلت شود و از خدا موجب عزت است پس هر کس خدا را بهتر شناخت بیشتر از او سؤال حاجت می‌کند چون همه درها را بروی خود بسته می‌داند جز درگاه لطف بی حساب و رحمت واسعه الهی.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نگرش سیستمی در تحلیل ایمان دینی ʂ)

نگرش سیستمی در تحلیل ایمان دینی (2)

پدیدارشناسى، بمعناى شناختن آنچه که خود را ظاهر مى‌نمایاند است.
نگرش سیستمی در تحلیل ایمان دینیʁ)

نگرش سیستمی در تحلیل ایمان دینی(1)

موضوعى که در پیش رو داریم و در صدد طرح آن هستیم تبیین و تحلیلى نظامند از ایمان دینى در حوزه فردى و اجتماعى مى‌باشد.
قرائت رادیکال دین

قرائت رادیکال دین

دین - فیلیپ گودچایلد: اقبال فلسفه اروپایی‌در سال های‌اخیر به تفکر پولس رسول با پیدایش مجموعه‌ای‌از نوشته های ‌تاریخی ‌انتقادی ‌به قلم گروهی‌ از شخصیت‌های‌ دانشگاهی ‌نظیر نیل الیوت، ریچارد هرسلی‌و ان.تی.رایت همراه بوده است:
Powered by TayaCMS