دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مقام عارفین

افسوس که ما بیچاره های گرفتار حجاب ظلمانی طبیعت و بسته های زنجیره ای آمال و امانی جز مطعومات و مشروبات و منکوحات و امثال اینها چیزی نمی فهمیم و اگر صاحب نظری یا صاحبدلی بخواهد پرده از این حجب را بردارد
مقام عارفین
مقام عارفین

نویسنده : حضرت امام خمینی (ره)

افسوس که ما بیچاره های گرفتار حجاب ظلمانی طبیعت و بسته های زنجیره ای آمال و امانی [1] جز مطعومات [2] و مشروبات و منکوحات و امثال اینها چیزی نمی فهمیم و اگر صاحب نظری یا صاحبدلی بخواهد پرده از این حجب را بردارد جز حمل به غلط و خطا نکنیم و تا در چاه ظلمانی عالم ملک مسجونیم [3] از معارف و مشاهدات اصحاب آن چیزی ادراک ننماییم . ولی ای عزیز! اولیاء را به خود قیاس مکن و قلوب انبیاء و اهل معارف را گمان مکن مثل قلوب ما است .دلهای ما غبار توجه به دنیا و متشهیات آن را دارد و آلودگی انغمار [4] در شهوات نمی گذارد مرآت [5] تجلیات حق شود و مورد جلوه محبوب گردد. البته با این خودبینی و خودخواهی و خودپرستی باید از تجلیات حق تعالی و جمال و جلال[6]  او چیزی نفهمیم ، بلکه کلمات اولیاء و اهل معرفت را تکذیب کنیم و اگر در ظاهر نیز تکذیب نکنیم در قلوب تکذیب آنها نماییم[7].

    منبع :
  • چهل حدیث حضرت امام خمینی (ره )،چاپ اول ، تابستان 1368، مرکز نشر فرهنگی رجاء ، لیتو گرافی وچاپ گلشن .
  • [1] - آرزوها
  • [2] - خواراکی ها
  • [3] - زندانیم
  • [4] - فروتن
  • [5] - آینه
  • [6] - مرتبه ای از تجلی ، ظهور اسرار غیوب است بر قلوب صاحبدلان که یاجلالی است و یا جمالی تجلی جلالی آن است که موجب قهر وغضب و بعد باشد و تجلی جمالی آن است که مستلزم لطف و رحمت و قرب باشد.
  • [7] - چهل حدیث ، ص 383

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

علل زوال ادریسیان

زید بن علی بن حسین بن علی بن أبی طالب(علیهم السلام) با قیام علیه حکومت هشام بن عبدالملک(72-125 هجری)، پایه گذار مکتب زیدیه در جهان اسلام شد. این گروه که بواسطه انتساب نامشان به نام زید بن علی، به این شهرت رسیده‌اند، در اصطلاح دانش فرقه شناسی، شاخه‌ای از مذهب تشیع می‌باشند که پیروان آن اعتقاد به امامت زید را نیز به همراه دارند.
No image

تقابل دیدگاههای مخترعه و مطرفیه

زیدیه در لفظ به گروهی که منسوب به زید بن علی بن حسین ابن علی بن أبی طالب(علیهم) هستند، اطلاق می شود[1]. اندیشه «منصوص بودن امامت» و اعتقاد به وجود نص بر امامت اهل بیت(ع) نقطه پیوندی است که زیدیه و امامیه را تحت عنوان عام «تشیع» قرار می‌دهد.[2]
No image

ناصریه

No image

مطرفیه

No image

ابراهیمیه

Powered by TayaCMS