دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مقصد آفرینش

بدان که حق‌تعالى خلایق را به جهت بندگى و فرمانبرى آفرید چنان که مى‌فرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الاْءِنْسَ إِلاّ لِیَعْبُدُونِ »
مقصد آفرینش
مقصد آفرینش

نویسنده: فیض کاشانی

بدان که حق‌تعالى خلایق را به جهت بندگى و فرمانبرى آفرید چنان که مى‌فرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الاْءِنْسَ إِلاّ لِیَعْبُدُونِ »[1]؛ یعنى نیافریدم پریان و آدمیان را مگر از براى آن‌که بندگى کنند مرا. و بندگى به جهت آن است که هرکس به کمال لایق به حال خود برسد تا در عقبى به سعادت عظمى و فردوس اعلى فایز و بر منتهاى همت خود کامروا باشد؛ چنان که مى‌فرماید: «وَ لَکُمْ فیها ما تَشْتَهی أَنْفُسُکُمْ وَ لَکُمْ فیها ما تَدَّعُونَ»[2]؛ یعنى: و شما راست در بهشت هر چه بخواهد نفْس‌هاى شما و شما راست در بهشت آنچه را آرزو کنید. پس بر هر کس لازم و واجب است که از درِ بندگى در آید و چندان که تواند به سعى و مجاهده، اوامر و نواهى الهى را از روى طَوع[3] و رغبت امتثال نماید و به نور عبادت، شاهراه سعادت پیماید تا به مقصد اصلى آفرینش رسیده. بندگى ده روزه‌اش به آزادى ابدى گراید و تعب[4] ناپایدارش به راحت سرمدى[5] پیوندد و فرمانبرى جهان فانى‌اش به فرمانروایى و پادشاهى جهان باقى مبدّل گردد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان سیره حسینی علیه السلام

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان سیره حسینی علیه السلام در رابطه با موضوع اهل بیت در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در رابطه با موضوع اهل بیت در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان مهجوریت فرهنگ اهل بیت علیهم السلام در بین شعیان

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان مهجوریت فرهنگ اهل بیت علیهم السلام در بین شعیان در رابطه با موضوع اهل بیت در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در رابطه با موضوع اهل بیت در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان مهجوریت فرهنگ اهل‏بیت علیهم السلام در بین شیعیان

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان مهجوریت فرهنگ اهل‏بیت علیهم السلام در بین شیعیان در رابطه با موضوع اهل بیت در این قسمت قرار دارد.
Powered by TayaCMS