دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تجلی معرفت و عشق در عاشورا (حکایت خوبان)

مرحوم مجلسی می‌نویسد: من در روایتی دیدم وهب که از بزرگان عاشورا است، وقتی وارد میدان شد، 12 سواره نظام و 24 پیاده‌نظام دشمن را انداخته است.
تجلی معرفت و عشق در عاشورا (حکایت خوبان)
تجلی معرفت و عشق در عاشورا (حکایت خوبان)

مرحوم مجلسی می‌نویسد: من در روایتی دیدم وهب که از بزرگان عاشورا است، وقتی وارد میدان شد، 12 سواره نظام و 24 پیاده‌نظام دشمن را انداخته است. از اینجا معلوم می‌شود خیلی قوی بوده است. وقتی اینها را انداخت آمد دم چادر و گفت: مادرم راضی شدی؟ مرا دوست داری؟ پاسخ داد: مادر، من تو را دوست دارم، اما وقتی از تو راضی هستم که جانت را تقدیم پسر پیغمبر کنی. پسرم برنگرد. مادر گفت: تو تقدیم حسینی، برو. وهب به میدان برگشت. جنگی کرد و بالاخره به دست دشمن قدار سرش بریده شد. می‌خواستند مادرش و همسر جوانش را آزرده کنند. (این سه تن یک خانواده سه نفری مسیحی بودند. مادر و یک زن و وهب. هیچ‌کس را هم نداشتند. در یکی از این منزل‌ها بارقه حسین آنان را گرفت و مسلمان شدند) سر وهب را بریدند و به طرف چادر مادرش انداختند. مادرش بیرون آمد. نگاهی به سر کرد. سر را برداشت و بوسید، خاک از آن سر پاک کرد. گفت: مادرم تو را دوست دارم، اما چه کنم هدیه‌ای که داده‌ام نمی‌توانم بازپس گیرم. لذا من این هدیه را برمی‌گردانم. سر را برگرداند و گفت: ما چیزی را که در راه خدا تقدیم کرده‌ایم پس نمی‌گیریم. محبت و عشق جانش را منقلب کرده بود. عمود چادر را برداشت تا به میدان جنگ برود. امام حسین(ع) فرمود: این زن را برگردانید. او را برگرداندند. بعد فرمود: خانم اینجا برای شما واجب نیست که به میدان بروید. برگردید. در همین اثنا که مادرش در میدان بود، تیری آمد و به مادرش خورد و او هم شهید شد. اما همسر وهب پهلوی جسد شوهرش آمد، خون‌ها را به همه بدن می‌کشید. هر جایی از بدنش که هنوز خون نبود و پوست نمودار بود، خون‌ها را به آنجا می‌کشید. می‌گویند: شمر دید این همسر در کنار جنازه شوهرش نشسته و دارد این کار را انجام می‌دهد و با این کارش عواطف را تحریک می‌کند. دید که ممکن است این نوع حرکت‌ها اثر بگذارد. همانجا دستور داد زن را در کنار جنازه شوهرش شهید کردند. این‌طور که مرحوم مجلسی می‌نویسد، اولین شهید از خانم‌ها در واقعه کربلا این خانم بود. (1)

___________________

1- بحارالانوار، ج 45، ص 16.

روزنامه کیهان

تاریخ انتشار: سه شنبه 9 آبان ماه 1396

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
رنسانس اسلامی

رنسانس اسلامی

دکتر نمازی : کمبود اساتید اسلام شناس مانع اصلی تحول علوم انسانی است
پایه گذار فلسفه سیاسی در جهان اسلام

پایه گذار فلسفه سیاسی در جهان اسلام

تأثیر فارابی بر فلاسفه مسلمان در گفت‌وگو با دکتر محسن مهاجرنیا
حرص در تولید و قناعت در مصرف شاخصه جهاد اقتصادی است

حرص در تولید و قناعت در مصرف شاخصه جهاد اقتصادی است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه ابهر بیان داشت: اگر در تولید به کم قانع نباشیم و در مصرف، بهینه مصرف کنیم شعار جهاد اقتصادی، همت مضاعف و کار مضاعف و اصلاح الگوی مصرف محقق خواهد شد.
بیـداری اسـلامی و آینـده جـهان

بیـداری اسـلامی و آینـده جـهان

گفتگو با مولوی محمد اسحاق مدنی ـ رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت
Powered by TayaCMS