دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خسته نشدن از پاسخگويی

No image
خسته نشدن از پاسخگويی

برگرفته از: 1- تفسير امام حسن عسكری(ع)، ص 340، حديث 216

امام حسن عسکری(ع) فرمودند: روزی زنی نزد حضرت فاطمه زهرا(س) وارد شد و گفت مادری دارم ضعيف و ناتوان که برای انجام نماز، مسئله ای برايش پيش آمده و مرا فرستاده است تا پاسخ آن را از شما دريافت نمايم.

حضرت زهرا(س) پس از گوش دادن به سخنان آن زن، جوابش را داد. سپس آن زن سؤال ديگری را مطرح کرد و حضرت دوباره جواب او را داد.

و به طور مرتب آن زن سؤالات ديگری را مطرح کرد تا آن که به ده مرتبه رسيد و حضرت زهرا(س) بدون هيچ گونه احساس و اظهار ناراحتی و بلکه با عطوفت و مهربانی پاسخ او را بيان می نمود.

پس از آن، زن خجالت زده شد و گفت شما را خسته و ناراحت کردم، بيش از اين مزاحم شما نمی شوم.

حضرت زهرا(س) اظهار نمود خير، برای من زحمتی نخواهد بود.

سپس افزود چنانچه شخصی اجير شده باشد تا باری سنگين را به جايی ببرد و در ازای آن مبلغ صد هزار دينار مزد بگيرد آيا ناراحت می شود؟!

آن زن در جواب حضرت گفت: خير.

بعد از آن فرمود: من برای هر سؤال که جوابش را بگويم اجير تو هستم و مزد و پاداش آن نزد خداوند متعال به ارزشی بيش از آنچه که در اين جهان است می باشد.

پس اکنون آنچه می خواهی سؤال کن و برای من ناراحت مباش که از پدرم رسول الله(ص) شنيدم که فرمود علما و دانشمندان، شيعيان و پيروان ما در روز قيامت در حالی محشور می‌شوند که تاج کرامت بر سر نهاده اند.

چون آنان در دنيا بر هدايت بندگان خدا تلاش و کوشش داشته اند، مورد لطف و رحمت خداوند قرار می گيرند و هدايا و خلعت های فراوان و گرانبهای بهشتی از جنس نور تقديمشان می شود. سپس منادی الهی ندا می دهد که: ای سرپرستان يتيمان آل محمد که آنها را در روزگار يتيمی و محروميت از وجود ائمه خود هدايت و راهنمايی کرديد! اينها شاگردان و يتيمانی هستند که شما آنها را سرپرستی و هدايت نموديد، پس از خلعت هايی که به شما ارزانی شد، به آنها نيز بدهيد.

در اين هنگام علما به اندازه علومی که مردم از آن فرا گرفته اند به آنها خلعت می دهند تا جايی که برخی از مردم صدهزار خلعت نصيب آنها می شود. و پس از آن خداوند از فضل خود خلعت های علما را فزون و مضاعف می گرداند.

پس از آن حضرت زهرا(س) فرمود ای بنده خدا، ارزش يکی از آن خلعت ها، هزار بار بيش از آنچه است که در اين دنيا وجود دارد و خورشيد بر آن می تابد. چون که چيزهای اين دنيا، هر چند هم به ظاهر ارزش والايی داشته باشد، اما فاسدشدنی و فناپذير است. (1)

روزنامه كيهان، شماره 21576 به تاريخ 14/12/95، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

کتاب مشكلات و موانع سياسي اجتماعي حكومت امام علی (ع)

کتاب مشكلات و موانع سياسي اجتماعي حكومت امام علی (ع)

در اين كتاب به مهمترين موانع و مشكلات حكومت امام علی پرداخته و آنها را از زواياي مختلف بررسي نموده است.
کتاب مؤلفه‌های فرهنگی گفتمان مقاومت اسلامی در خاورمیانه

کتاب مؤلفه‌های فرهنگی گفتمان مقاومت اسلامی در خاورمیانه

پژوهش حاضر با هدف شناسایی مؤلّفه های فرهنگی مقاومت اسلامی در خاورمیانه و بنیان های دیرپای آن صورت گرفته است.
تأثيرات جهاني‌شدن بر امنيت جمهوري اسلامي

تأثيرات جهاني‌شدن بر امنيت جمهوري اسلامي

از منظر امنيتي به طرق متعددّي مي‌توان به بررسي جهاني شدن همّت گمارد كه از اين ميان دو رويكرد پيامدنگر و ماهيّت نگر از اهميّت خاصي برخوردارند.
کتاب فلسفه سیاسی جان رالز

کتاب فلسفه سیاسی جان رالز

نویسنده در کتاب پیش‌رو در رویکردی پژوهشی به دنبال بررسی فلسفه سیاست عدالت محور «جان رالز» (1921ـ2002م) و تشریح نقاط قوّت و ضعف آن است. در این مسیر ابتدا جایگاه فلسفه سیاسی رالز در تفکر سیاسی غرب تعیین و سپس به توضیح مبانی و زیرساخت‌های فکری او پرداخته شده است.
Powered by TayaCMS