دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»

امام صادق (علیه السلام) فرمود: «کسی که مسلمانان را با دو چهره و با دو زبان ملاقات نماید، روز قیامت وارد می شود در حالی که دو زبان از آتش برای اوست» (چهل حدیث، امام خمینی، ص 133)
قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»
قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»

قال الصادق (علیه السلام):

«مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار» (چهل حدیث، امام خمینی، ص 133)

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«کسی که مسلمانان را با دو چهره و با دو زبان ملاقات نماید، روز قیامت وارد می‌شود در حالی که دو زبان از آتش برای اوست»

توضیح:

«عاقبت نفاق در قیامت»

امام صادق (علیه السلام) در این حدیث به اعمال و رفتاری اشاره می فرماید که باطن آنها به دشمن حق می انجامد. در حالی که ظاهر این اعمال درستی حق را به نمایش می‌گذارد.

امام خمینی (ره) در این مورد می‌نویسد: یکی از مراتب نفاق دوروئی با ولی نعمت خویش است که حجابهای ظلمانی خودخواهی و حبّ دنیا و نفس به گونه‌ای انسان را مستور نموده است که از خواب غفلت بیدار نشود.

این دوروئی آن چنان است که من و تو در تمام مدت عمر اظهار کلمه توحید و دعوی اسلام و ایمان بلکه محبّت و محبوبیت می کنیم و خود را اهل و مردم را ناقص العلم و الایمان می دانیم. اگر از اهل عرفان و تصوّف هستیم، دعوی معارف و جذبه و محبّت و فناء فی الله و بقاء بالله و و لایت امر می‌نمائیم. پس اگر ظاهر با باطن موافق شد، از نفاق خلاص شده‌ای و اگر قلبمان مخالف با ظاهر ماست در زمره منافقان و دورویان هستیم.

دلم ز صومعه بگرفت و خرقه سالوس

کجاست دیر مغان و شراب ناب کجا

    منبع: بی کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، ص 194.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

صبر از دیدگاه معصومین (ع)

در این متن به صبر از دیدگاه معصومین (ع) با موضوع سیره اخلاقی معصومین علیه السلام پرداخته شده است.
No image

ساده زیستی در سیره پیامبرصَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ

متن سخنرانی ساده زیستی در سیره پیامبرصَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ در موضوع سیره اخلاقی معصومین علیه السلام در این بخش قرار دارد.
No image

حلم در سیره اخلاقی ائمه معصومین

متن سخنرانی حلم در سیره اخلاقی ائمه معصومین در موضوع سیره اخلاقی معصومین علیه السلام در این بخش قرار دارد.
No image

انفاق و سخاوت در سیره ی معصومین علیهم السلام

متن سخنرانی انفاق و سخاوت در سیره ی معصومین علیهم السلام در موضوع سیره اخلاقی معصومین علیه السلام در این بخش قرار دارد.
No image

امام سجاد(علیه السلام) نمونه کامل انسان پاک

هر كس يك بار پاى منبر شيخ عباس بنشيند، من تا سه شبانه روز نماز واجبم را به عنوان انسان عادل به او اقتدا مى كنم؛ يعنى منبر شيخ عباس، ظالم را به عادل تبديل مى كرد و عدالت ساز بود.
Powered by TayaCMS