دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اخلاق و روحیّات

No image
اخلاق و روحیّات

اخلاق و روحیّات

اخلاقِ نیک میرزا مهدى اصفهانى همگان را به خود جذب مى نمود. او انسانى زاهد، وارسته و بسیار مهربان بود. وى احترام زیادى به سادات مى گذاشت و به کودکان سادات محبّت مى نمود و از آن ها درخواست شفاعت مى کرد. وى زاهدانه زیست و تا آخر عمر منزل ملکى نداشت. وقتى به او گفتند: منزل شما کوچک است و عائله زیاد، خوب است منزلى براى شما تهیّه شود، مریدان شما دوست دارند منزلى براى شما تهیه کنند. ایشان گفت: همین منزل استیجارى براى من کافى است. اصرار مى کنند که منزلى هست، بیایید و ببینید. مى روند و منزل را مى بینند و مى گوید: دو روز دیگر صبر کنید، جواب خواهم داد. بعد از دو روز، میرزا فوت مى کند و خرید منزل هم منتفى مى شود.

او هیچ گونه علاقه دنیوى و مادّى نداشت. وى به فکر شاگردان خود بود و از آن ها دلجویى مى کرد. میرزا مهدى اصفهانى در زمان خفقان رضاخانى، به حاج شیخ مجتبى قزوینى پیشنهاد مى دهد که نیمى از شهریه 12 تومانى آیت الله نائینى را به بدهد تا خداوند گشایشى فراهم فرماید.([21])

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیت الله حاج میرزا محمد غروی تبریزی (آیت اخلاص)

او يكي از علماي واقعي و زاهد بود و تا آخر عمر، تدريس را ترك نكرد . در سرما و گرما و با كهولت سن، راه طولاني را پياده به مدرسه طالبيه مي آمد . چند بار شاگردانش عرض كردند: «حاج آقا چرا سوار تاكسي نمي شويد؟» فرمود: «من كه توان آمدن دارم، چرا مال امام را خرج كنم؟
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

مرحوم حاج عباسعلی حسینی

در این بخش سیره ی تبلیغی مرحوم حاج عباسعلی حسینی بیان شده است.
No image

حاج شیخ حسن حجتی واعظ

رحوم حجتي واعظ، سخنوري بصير، شجاع، بليغ و فصيح بود . هنوز هم بعد از چهل سال از خاموش شدن اين خورشيد درخشان شمال، در افواه و السنه مردم سخن از ملاحت و شيريني سخنان وي مي رود .
No image

امام خمینی (ره) آینه مهر و قهر

امام در طول شبانه روز حتي يك دقيقه وقت تلف شده و بدون برنامه از قبل تعيين شده نداشتند . با توجه به شرايط سني و ميزان فعاليتي كه داشتند، باز هم ساعات خاصي را در سه نوبت - هر كدام، نيم تا يك ساعت - به اهل منزل اختصاص داده بودند كه هر كدام از ما كه مايل بوديم خدمت ايشان مي رسيديم و مسائل خودمان را مطرح مي كرديم.
Powered by TayaCMS