دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فعالیت های اجتماعی علامه سید ابراهیم قزوینی

No image
فعالیت های اجتماعی علامه سید ابراهیم قزوینی

خدمات اجتماعى

برخى توفیقات وى در سامان دادن فعالیت هاى اجتماعى و عمرانى عبارت است از:

1 ـ بازسازى حرم و تذهیب ایوان صحن حضرت عباس(علیه السلام) که با مساعدت برخى از یارانش انجام شد.[26]

2 ـ بازسازى قبه هاى حرم حضرت مسلم بن عقیل و هانى بن عروه و پاک سازى نهر حرم امام حسین(علیه السلام).[27]

3 ـ حل و فصل مخاصمات، اقامه نماز جماعت و ایراد موعظه و خطابه براى عموم مردم.[28]

4 ـ ایجاد حصار براى شهر سامرا و تعمیر حرم عسکریین توسط میرزا خلیل تهرانى.[29]

5 ـ ترغیب و تشویق طلاّب با استعداد به تمرکز و ترقّى در تحصیل علوم دینى و معارف الهى: خوانسارى مى نویسد: «او راضى نمى شد که طلاب درسخوان به شهرهاى دیگر بروند و بى سواد بمانند و در دیار عجم سکنى گزینند، حتى به من فرمود: ماندگارى تو در دیار عجم حرام است.

6 ـ رسیدگى به فقرا و مستمندان: چون مورد اعتماد شیعیان هند و مرجع تقلید آنان محسوب مى شد، سالانه مبالغ فراوانى از موقوفات و وجوهات شرعى به دستش مى رسید و آنرا در مصارف خیریه به کارمى گرفت.[30]

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

No image

سید ابراهیم قزوینی

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیت الله حاج میرزا محمد غروی تبریزی (آیت اخلاص)

او يكي از علماي واقعي و زاهد بود و تا آخر عمر، تدريس را ترك نكرد . در سرما و گرما و با كهولت سن، راه طولاني را پياده به مدرسه طالبيه مي آمد . چند بار شاگردانش عرض كردند: «حاج آقا چرا سوار تاكسي نمي شويد؟» فرمود: «من كه توان آمدن دارم، چرا مال امام را خرج كنم؟
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

مرحوم حاج عباسعلی حسینی

در این بخش سیره ی تبلیغی مرحوم حاج عباسعلی حسینی بیان شده است.
No image

حاج شیخ حسن حجتی واعظ

رحوم حجتي واعظ، سخنوري بصير، شجاع، بليغ و فصيح بود . هنوز هم بعد از چهل سال از خاموش شدن اين خورشيد درخشان شمال، در افواه و السنه مردم سخن از ملاحت و شيريني سخنان وي مي رود .
No image

امام خمینی (ره) آینه مهر و قهر

امام در طول شبانه روز حتي يك دقيقه وقت تلف شده و بدون برنامه از قبل تعيين شده نداشتند . با توجه به شرايط سني و ميزان فعاليتي كه داشتند، باز هم ساعات خاصي را در سه نوبت - هر كدام، نيم تا يك ساعت - به اهل منزل اختصاص داده بودند كه هر كدام از ما كه مايل بوديم خدمت ايشان مي رسيديم و مسائل خودمان را مطرح مي كرديم.
Powered by TayaCMS