دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

لقمه حرام

خدای متعال فرمود: «پس انسان باید به غذای خویش (و آفرینش آن) بنگرد»
لقمه حرام
لقمه حرام

قال الله تبارک وتعالی:

«فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ»

(عبس / 24)

خدای متعال فرمود:

«پس انسان باید به غذای خویش (و آفرینش آن) بنگرد»

«زمینه تقرب به امام زمان(عج)»

خوردن از غذای پاک و لقمه حلال:

«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُلُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ»

«ای اهل ایمان! از چیزهای پاک و پاکیزه‌ای که روزی شما کرده‌ایم، بخورید!» (بقره / 172)

فرازی از دعای امام زمان (عج):

«اللّهم .... طَهِّر بُطونُنَا مِنَ الحَرامِ وَالشُّبَهة»

«پروردگارا! شکم‌های ما را از غذای حرام و شبهه‌ناک پاک دار!»

تغذیه از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های پاک و حلال، از ریشه‌‌ای‌ترین دستورالعمل‌های الهی است.

قبولی طاعات و عبادات، استجابت دعا، نورانیت قلب، صفای باطن و... همه و همه در گرو خوردن لقمه پاک و حلال و طیب و طاهر است.

به دست آوردن لقمه حلال، یکی از دقیق‌ترین و ظریف‌ترین لوازم تقرب به خداست که دقت و مراقبت فوق‌العاده‌ای را می‌طلبد:

اولاً: باید در مأخذ رزق و روزی و محل درآمدها به دقت نگریست.

ثانیاً: باید تمام حقوق واجب مالی از جمله خمس، زکات، صدقه و... را از اموال خویش جدا ساخت و به مرجعش رسانید.

ثالثاً: می‌بایست حرام و حلال الهی را به دقت شناخت و با رعایت کامل حدود الهی به خرید غذاهایی طیب و طاهر اقدام کرد.

لقمه حرام یا شبهه‌ناک، به تدریج آدمی را از حق و حقیقت دور می‌سازد و عاقبت او را به جبهه گیری در مقابل امام زمانش وا می‌دارد؛ چنانچه امام حسین (ع) درباره آسیب‌شناسی جنایتکاران کربلا فرمود:

«خواهرم! شکم‌های ایشان از لقمه‌های حرام انباشته گشته است و حرف حق دیگر بر دل‌هایشان اثری نمی‌بخشد»

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیت الله حاج میرزا محمد غروی تبریزی (آیت اخلاص)

او يكي از علماي واقعي و زاهد بود و تا آخر عمر، تدريس را ترك نكرد . در سرما و گرما و با كهولت سن، راه طولاني را پياده به مدرسه طالبيه مي آمد . چند بار شاگردانش عرض كردند: «حاج آقا چرا سوار تاكسي نمي شويد؟» فرمود: «من كه توان آمدن دارم، چرا مال امام را خرج كنم؟
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

مرحوم حاج عباسعلی حسینی

در این بخش سیره ی تبلیغی مرحوم حاج عباسعلی حسینی بیان شده است.
No image

حاج شیخ حسن حجتی واعظ

رحوم حجتي واعظ، سخنوري بصير، شجاع، بليغ و فصيح بود . هنوز هم بعد از چهل سال از خاموش شدن اين خورشيد درخشان شمال، در افواه و السنه مردم سخن از ملاحت و شيريني سخنان وي مي رود .
No image

امام خمینی (ره) آینه مهر و قهر

امام در طول شبانه روز حتي يك دقيقه وقت تلف شده و بدون برنامه از قبل تعيين شده نداشتند . با توجه به شرايط سني و ميزان فعاليتي كه داشتند، باز هم ساعات خاصي را در سه نوبت - هر كدام، نيم تا يك ساعت - به اهل منزل اختصاص داده بودند كه هر كدام از ما كه مايل بوديم خدمت ايشان مي رسيديم و مسائل خودمان را مطرح مي كرديم.
Powered by TayaCMS