دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ریاکاری و خودنمایی‌

کارهاى نیک خود را به خاطر خودنمایى و نشان دادن به مردمى که نه زندگى به دست آنهاست و نه مرگ و نه قدرت دارند مشکلى را براى تو بگشایند، انجام مده!
ریاکاری و خودنمایی‌
ریاکاری و خودنمایی‌

امام صادق علیه السلام فرمود:

لا تُرَاءِ بِعَمَلِکَ مَنْ لا یُحْیِى‌ وَلا یُمِیْتُ وَلا یُغْنى‌ عَنْکَ شَیْئاً [1]

کارهاى نیک خود را به خاطر خودنمایى و نشان دادن به مردمى که نه زندگى به دست آنهاست و نه مرگ و نه قدرت دارند مشکلى را براى تو بگشایند، انجام مده!

شرح کوتاه‌

مردمى که به تظاهر و ریاکارى عادت مى‌کنند، همه مظاهر زندگى آنها تو خالى و بى‌مغز مى‌شود: از تمدن، به ظواهر بى‌روح و از زندگى، به خیالات و اوهام و از سعادت و خوشبختى، تنها به نام و از دین و مذهب، فقط به یک سلسله تشریفات قناعت مى‌کنند و مسلّماً بهره مردمى که ظاهر سازند، جز «ظواهر» نیست! به همین دلیل اسلام شدیداً از این صفت زشت انتقاد مى‌کند و مى‌گوید سرنوشت تو به دست این مردم نیست خودنمایى چرا!

    منبع: کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی
    پی نوشت:
  • [1] . بحار الانوار، جلد 72، صفحه 300.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

اهمیت شبهای قدر

بعضی از کارها انسان را از شفاعت اهل بیت سلام الله علیهم محروم می کند. و بعضی از کارها هم شفاعت را نصیب می کند.
No image

اهميت توبه در شب قدر

پيغمبر بزرگ اسلام امشب در مسجد ظرف آبى در اختيار داشتند. به محض اين كه مى ديدند كسى چشمش سنگين مى شود، بلند مى شدند و خودشان با دست مباركشان صورت آن شخص را مى شستند و مى فرمودند: برادر! مواظب باش خواب نروى.
No image

شب قدر و اعمال آن

Powered by TayaCMS