دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بهترين راه مقابله با حسودان

No image
بهترين راه مقابله با حسودان

جرعه های معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در كلام رهبر انقلاب

عَن الصّادِقِ جعفرِ بنِ محمدٍ (عليهماالسلام) قالْ: اِصْبِرْ عَلي اَعْدَاءِ النِّعَمِ ، فانک لن تکافي من عصي الله فيک بافضل من ان تطيع الله فيه(1)

امام صادق(ع) فرمود: بر دشمنان نعمت (يعني حسودان) صبر کن، زيرا در مقابل کسي که خدا را درباره تو معصيت کرده (و نسبت به تو حسادت ورزيده) نمي تواني تلافي کني به چيزي که بهتر باشد از اطاعت خدا درباره او (يعني صبر کردن بر آزار او.)

«اعداء النعم» مراد آن کساني هستند که با نعمت هايي که خداي متعال به شما داده، آنها با اين نعمت ها دشمنند. شما نعمت علم پيدا کرديد، نعمت آبرو و حيثيت بين مردم پيدا کرديد، مالي خداي متعال به شما داده است، نعمت هاي گوناگوني که خدا به شما مي دهد، بعضی‌ها با اين نعمت هايي که خدا به شما داده دشمنند؛ يعني حسودند، حسودي مي کنند. در واقع آن کسي که حسادت مي کند و دشمني مي کند با شما به خاطر لطفي که خدا به شما کرده، او با شما دشمن نيست، با آن نعمت ها، با آن امتيازاتي که شما داريد، با آنها دشمن است.

مي فرمايد که اِصْبِرْ عَلي اَعْدَاءِ النِّعَمِ؛ صبر کن، مقابله به مثل نکن اگر چنانچه آنها عليه شما حرفي مي زنند، توطئه اي مي کنند، کاري مي کنند، شما پاسخ دشمني آنها را با صبر بده نه با عمل متقابل؛ چرا؟

فَإِنَّکَ لَنْ تُکَافِئَ مَنْ عَصَي اللهَ فِيکَ بِاَفْضَلَ مِنْ اَنْ تُطِيعَ اللهَ فِيهِ

عجب عبارت زيبا و پرمغزي؛ مي فرمايند آن کسي که در مورد تو معصيت خدا را کرده است؛ يعني بدي تو را گفته، عليه تو کار کرده، حرکتي کرده، اقدامي کرده، تو نمي تواني در مقابل اين شخصي که با تو دشمني کرده است، مقابله به مثلي بکني، مجازاتي کني، بهتر از آن مجازاتي که خدا مي کند بر اثر اينکه تو اطاعت کني خدا را درباره او.

اين مثل اين مي ماند که فرض کنيد کسي دشمن شما است به خاطر اينکه شما بين يک گروهي از مردم آبرومنديد، حيثيتي داريد؛ خب بهترين مجازات او اين است که شما کاري کنيد که آبرويتان بشود ده برابر. يعني اين بهترين مقابله با او است. چرا؟ چون شما به خاطر اين اطاعت الهي باز تفضلات بيشتري از خدا شامل حالتان مي شود.

______________________

۱) الامالي شيخ صدوق، ص ۱۵۸.

*شرح حديث در ابتداي درس خارج، 24/2/94

*پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

روزنامه كيهان، شماره 21724 به تاريخ 26/6/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 16 (پاسخ حضرت زهرا(س) به ابوبکر)

در این بخش متن سخنرانی با عنوان شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 16 (پاسخ حضرت زهرا(س) به ابوبکر) در موضوع شرح خطبه فدكیه آورده شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 15 (پاسخ ابوبکر)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 15 (پاسخ ابوبکر) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیها السلام 12 (سخن حضرت(س) با انصار)

در این بخش متن سخنرانی با عنوان شرح خطبه حضرت زهراعلیها السلام 12 (سخن حضرت(س) با انصار) در موضوع شرح خطبه فدكیه آورده شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها 10(غصب فدک)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها 10(غصب فدک) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 9 (فتنه سقیفه)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 9 (فتنه سقیفه) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.
Powered by TayaCMS