دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال ابو عبدالله (علیه‌السلام):«ایّاک ان تّنْصِبَ رَجُلاً دوُنَ الحُجَّهِ فتصدِّقَهُ فی کُلِّ ما قالَ»

«بپرهیز از اینکه بدون دلیل کسی را برای خود برگزینی و بدون چون و چرا تمام گفته‌های او را تصدیق نمائی» (بحار، ج 1، ص 90)
قال ابو عبدالله (علیه‌السلام):«ایّاک ان تّنْصِبَ رَجُلاً دوُنَ الحُجَّهِ فتصدِّقَهُ فی کُلِّ ما قالَ»
قال ابو عبدالله (علیه‌السلام):«ایّاک ان تّنْصِبَ رَجُلاً دوُنَ الحُجَّهِ فتصدِّقَهُ فی کُلِّ ما قالَ»

قال ابو عبدالله (علیه‌السلام):

«ایّاک ان تّنْصِبَ رَجُلاً دوُنَ الحُجَّهِ فتصدِّقَهُ فی کُلِّ ما قالَ» (بحار، ج 1، ص 90)

امام صادق علیه‌السلام فرموده است:

«بپرهیز از اینکه بدون دلیل کسی را برای خود برگزینی و بدون چون و چرا تمام گفته‌های او را تصدیق نمائی»

توضیح:

اثر مفید تقلید آن است که هر نسلی مجموعۀ معلومات و تجربیات نسل‌های گذشته را فرا گیرد، یا هر فردی طرز رفتار و گفتار دیگران را سرمشق خود قرار دهد و با پیروی از روش‌های سنجیده و آزمودۀ آنان، موجبات رفاه و آسایش خویش را فراهم آورد.

اثر مخالفت با تقلید آن است که آدمی درهای ترقی و تعالی را به روی خود نبندد و خویشتن را در محدودۀ تقلید دیگران زندانی ننماید و احیاناً با پیروی بی‌قید و شرط از آنان اشتباهاتشان را تکرار نکند، بلکه همواره عقل و فکر خود را در بررسی روش‌های دیگران بکار اندازد و از نیروی ابتکار خویش استفاده کند و در مسیر تعالی و تکامل قدم بردارد و راههای تازه‌ای را به روی خود بگشاید.

در اسلام تقلید و مخالفت با تقلید، بر معیار عقل اندازه‌گیری شده است و خداوند بشارت می‌دهد که پیروزی و سعادت نصیب کسانی است که به سخنان دیگران گوش فرا دارند و تنها از آن‌چه خوب و پسندیده است پیروی نمایند نه آن که بدون سنجش عقلی از گفتار و رفتار دیگران کورکورانه تقلید نمایند. عاقل کسی است که در تقلید از مردان تحصیل کرده نیز، جانب عقل و درایت را مراعات کند و از پیروی بی‌قید و شرط بپرهیزد تا از ضررهای محتصل مصون بماند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

خطبه قاصعه5

متن سخنرانی خطبه قاصعه5 در موضوع شرح خطبه قاصعه در این بخش قرار دارد.
No image

خطبه قاصعه4

در این بخش متن سخنرانی با عنوان خطبه قاصعه4 در موضوع شرح خطبه قاصعه آورده شده است.
No image

خطبه قاصعه3

متن سخنرانی خطبه قاصعه3 در موضوع شرح خطبه قاصعه در این بخش قرار دارد.
No image

بررسی ابعاد مظلومیت حضرت علی علیه السلام

متن سخنرانی بررسی ابعاد مظلومیت حضرت علی علیه السلام در موضوع شرح خطبه قاصعه در این بخش قرار دارد.
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 4 (هدف از خلقت انسان)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام 4 (هدف از خلقت انسان) با موضوع شرح خطبه قاصعه پرداخته شده است.
Powered by TayaCMS