دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بدتر از گناه

امام صادق (علیه السلام) فرمود: «همانا خدا دانست که ارتکاب گناه برای مؤمن از خودبینی بهتر است و اگر چنین نبود، هرگز مؤمن به گناهی دچار نمی شد» (اصول کافی، ج 3، ص 427)
بدتر از گناه
بدتر از گناه

قال الصادق (علیه السلام):

«انَّ اللهَ عَلِِمَ اَنَّ الذَّنبَ خَیرٌ لِلْمؤمِنِ مِنَ العُجبِ ولَو لا ذلک مَا ابتُلی مُؤمنٌ بِذَنبٍ اَبَداً» (اصول کافی، ج 3، ص 427)

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«همانا خدا دانست که ارتکاب گناه برای مؤمن از خودبینی بهتر است و اگر چنین نبود، هرگز مؤمن به گناهی دچار نمی‌شد»

توضیح:

«عجب بدتر از گناه»

عجب بزرگ شمردن عمل صالح و مسرور شدن به آن و از حد تقصیر خاج دانستن است. البته تواضع و فروتنی کردن از برای خداوند و شکر خدا بر این توفیق عجب نیست و ممدوح است. عجب هم بر اعمال جوارح وارد می‌شود و هم بر اعمال جوانح، یعنی هم انسان به خصلت‌های خویش معجب می‌شود و هم به اعمال خود.

درجات عجب را می‌توان از کلام امام صادق (ع) اینگونه درک نمود که: از امام درباره درجات عجب سؤال شد. حضرت فرمود: عجب درجاتی دارد. درجه اول اینکه کردار زشت بنده به نظرش جلوه‌ کند و آن را خوب پندارد. درجه دوم این است که از آن خوشش آید و گمان کند، کار خوبی می‌کند. درجه سوم اینکه بنده بر پروردگارش ایمان آورد و بر خداوند منت گذارد، در صورتی که خدا بر او منت گذارده است که به ایمانش هدایت فرموده است.

    منبع: بی‌کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، ص 203.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

علم و معنويت؛ همگرايي يا واگرايي

علم و معنويت؛ همگرايي يا واگرايي

مقاله حاضر به بررسي وجوه همگرايي يا واگرايي بين علم و معنويت مي‌پردازد. موضوع ارتباط یا جدایی بین علم و معنویت از گذشته وجود داشته و در حال حاضر نیز منشأ بحث‌های فراوانی بین اندیشمندان است.
نسبت خدا و انسان در عرفان

نسبت خدا و انسان در عرفان

انسان در نظام عرفان اسلامی، جایگاه ویژه و برجسته‌ای دارد؛ به طوری‌که او را به‌گونه‌ی ممتازی از دیگر مخلوقات متمایز ساخته است. انسان با برخورداری از جامعیت اسماء الهی، به مثابه آیینۀ تمام نمای آفریدگار جهان هستی است
مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

این مقاله برآن است تا نشان دهد عرفان اسلامی تحت تعلمیات پیامبر اکرم- نگاهی متعالی در عین اعتدال و همراهی با فطرت در مساله زن و زناشویی ارائه کرده است.
عقل گريزي و شريعت‌ستيزي در انديشه‌ي پائولوكوئليو و اشو

عقل گريزي و شريعت‌ستيزي در انديشه‌ي پائولوكوئليو و اشو

بررسي ديدگاههاي دو تن از رهبران جنبشهاي معناگراي نوظهور، پائولوكوئليو و اشو درباره عقل و شرع با رويكردي انتقادي و برپايهي معارف معنوي و مباني عرفان اسلامي
علت شناسي جنبش‏هاي نوپديد ديني

علت شناسي جنبش‏هاي نوپديد ديني

در این مقاله تلاش میشود تا به بررسی جنبش‌های نوپدید دینی به عنوان محصول جهانی‌شدن در حوزه معنویت پرداخته شود.
Powered by TayaCMS