دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

«ای مردم؛ «مؤمنین با هم برادرند» برای هیچ مسلمانی تصرف در مال مسلمان دیگر حلال نیست، مگر با طیب خاطر و رضایت صاحب مال» (تحف العقول، ص 32)
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم):

«ایها النّاس «انّما المؤمنون اخوة» و لایحلّ لمؤمن مال اخیه الا من طیبِ نفسه» (تحف العقول ص 32)

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

«ای مردم؛ «مؤمنین با هم برادرند» برای هیچ مسلمانی تصرف در مال مسلمان دیگر حلال نیست، مگر با طیب خاطر و رضایت صاحب مال»

توضیح:

رزق و روزی حلال از دیدگاه دین اسلام بسیار حائز اهمیت است، به طوری که در بعضی از روایات چنین وارد شده که در روز قیامت از چند مورد سؤال می‌کنند؛ یکی از آنها هم مال دنیا است که «من این اکتسبه و فیما انفقه» از کجا به دست آوردی و در کجا مصرف کردی؟

پس مال حرام یا شبهه ناک چنان در دل و جان آدمی اثر وضعی سوئی می‌گذارد که حتّی در اولاد و چندین نسل وی هم آن اثر بد به جا می‌ماند. این امر به اندازه‌ای خطرناک است که در اثر حرام‌خواری انسان در مقابل امام معصوم نیز قرار گرفته و بر علیه او شمشیر می‌کشد چنانکه ابن قضیه در حادثه عاشورا در کربلا اتفاق افتاد و امام حسین (ع) خطاب به لشکریان عمرسعد فرمود: «شما جدّ و پدر و مادر مرا می‌شناسید امّا به خاطر این به جنگ با من آمدید که شکم‌های شما از حرام پر شده است». «لانّما ملئت بطونکم من الحرام»

لذا باید در طلب روزی حلال جدیّت به خرج داد و با ادای حقوق واجبه اموال (خمس و زکات) نسبت به اموال بیت‌المال و دارائی مردم حسّاسیت به خرج داد تا در دنیا و آخرت اهل سعادت باشیم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سرمقاله

سرمقاله

جهاني‏ شدن و معنويت‏گرايي

جهاني‏ شدن و معنويت‏گرايي

نوشتار حاضر نیز تلاشی است برای بررسی رابطه جهانی شدن و معنویت و یافتن پاسخ مناسب به این پرسش که چرا در دهه‌های اخیر شاهد معنویت‌گرایی‌های فزاینده در عرصه جهانی هستیم و فرایند جهانی شدن چه تاثیری در احیاء معنویت‌ها دارد.
تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

در نوشتار حاضر، با تکیه بر مشاهدات و مطالعات میدانی نگارنده و الهام گرفتن از دسته‌بندی‌های محققین غربی، یک سنخ‌شناسی دو سطحی هفت‌گانه- سه‌گانه عرضه شده است.
رياضت مشروع (آثار معنوي - معرفتي آن)

رياضت مشروع (آثار معنوي - معرفتي آن)

مقاله حاضر در صدد واکاوی معنایی و تبیین ریاضت درست در عرفان‌‌های صادق و ریاضت نادرست در عرفان‌های کاذب اعم از صوفیانه و سکولار برآمده است.
جنبش‌‏هاي ديني و مواجهه بنيادين عرفاني

جنبش‌‏هاي ديني و مواجهه بنيادين عرفاني

مقاله حاضر كوششي براي تهيه پاسخي ولو اجمالي براي دو مسئله است. اول اينكه، گسترش جنبش‌هاي ديني موجب ترويج چه عقايدي در بستر فرهنگ ايراني مي‌شود؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت: روح تعاليم جنبش‌ها حاوي مؤلفه‌هاي است كه بعضا در تعارض با فرهنگ معنوي ايرانيان است. در حقيقت، ترويج جنبش‌هاي نوپديد ديني در فضاي فرهنگي ايرانيان موجب اشاعه باورها و معنويتي ناهمگون مي‌شود. كه در اين مقاله به پنج مورد از آن نظير: اومانيسم معنوي، تحريف فرجام‌گرايي، معنويت اباحه‌گرايانه، تعبير زميني از عشق معنوي، تعبير مادي از آرامش معنوي مي‌پردازيم.
Powered by TayaCMS