دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کنفرانس یالتا yalta conference

کنفرانسی که فرانکلین روزولت، رئیس جمهور آمریکا، وینستون چرچیل، نخست وزیر انگلستان و مارشال استالین نخست وزیر شوروی، در یالتا واقع در شبه جزیره کریمه (جنوب روسیه) از 4 تا 11 فوریه 1945 تشکیل دادند
No image
کنفرانس یالتا yalta conference

کنفرانس یالتا yalta conference

کنفرانسی که فرانکلین روزولت، رئیس جمهور آمریکا، وینستون چرچیل، نخست وزیر انگلستان و مارشال استالین نخست وزیر شوروی، در یالتا واقع در شبه جزیره کریمه (جنوب روسیه) از 4 تا 11 فوریه 1945 تشکیل دادند و در این کنفرانس تصمیم‌های نهایی دربارۀ شکست دادن و تصرف آلمان و تسلیم بی‌قید و شرط آن گرفته شد هم‌چنین تصمیم گرفته شد که هر یک از سه دولت، منطقه‌ای از آلمان را اشغال کنند، ولی ادارۀ مشترک آن زیر نظر کمیسیون نظارت باشد که از فرماندهان عالی نیروهای اشغال‌گر در برلین تشکیل می‌شود از فرانسه نیز دعوت شد که به عنوان عضو چهارم کمیسیون نظارت منطقه‌ای را اشغال کند.

دراین کنفرانس توافقات زیر انجام گرفت:

تسلیم بدون قید و شرط آلمان و اشغال آن، پذیرفتن منشور آتلانتیک به عنوان اساس روابط کشورها پس از جنگ و تأسیس یک سازمان بین المللی جدید به جای جامعه ملل و توافق در مورد امتیاز «حق وتو »، حمایت از عضویت جمهوری‌های شوروی، اوکراین، بلاروس و نیز خود شوروی سابق در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، شوروی ظرف دو تا سه ماه پس از تسلیم آلمان به ژاپن اعلان جنگ دهد و پس از شکست ژاپن، چند جزیره آن را به خاک خود ملحق سازد و اینکه دولت‌های غربی استقلال مغولستان خارجی را به رسمیت بشناسند.

مقام‌های سه دولت اعلام کردند که آلمان نباید هرگز بتواند صلح جهانی را برهم زند و همه سلاح‌های نظامی آن باید خارج و نابود شود و همه جنایت‌کاران جنگ محاکمه و به شدت مجازات شوند.

منبع :
    فرهنگ علوم سیاسی؛محمود طلوعی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سرمقاله

سرمقاله

جهاني‏ شدن و معنويت‏گرايي

جهاني‏ شدن و معنويت‏گرايي

نوشتار حاضر نیز تلاشی است برای بررسی رابطه جهانی شدن و معنویت و یافتن پاسخ مناسب به این پرسش که چرا در دهه‌های اخیر شاهد معنویت‌گرایی‌های فزاینده در عرصه جهانی هستیم و فرایند جهانی شدن چه تاثیری در احیاء معنویت‌ها دارد.
تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

در نوشتار حاضر، با تکیه بر مشاهدات و مطالعات میدانی نگارنده و الهام گرفتن از دسته‌بندی‌های محققین غربی، یک سنخ‌شناسی دو سطحی هفت‌گانه- سه‌گانه عرضه شده است.
رياضت مشروع (آثار معنوي - معرفتي آن)

رياضت مشروع (آثار معنوي - معرفتي آن)

مقاله حاضر در صدد واکاوی معنایی و تبیین ریاضت درست در عرفان‌‌های صادق و ریاضت نادرست در عرفان‌های کاذب اعم از صوفیانه و سکولار برآمده است.
جنبش‌‏هاي ديني و مواجهه بنيادين عرفاني

جنبش‌‏هاي ديني و مواجهه بنيادين عرفاني

مقاله حاضر كوششي براي تهيه پاسخي ولو اجمالي براي دو مسئله است. اول اينكه، گسترش جنبش‌هاي ديني موجب ترويج چه عقايدي در بستر فرهنگ ايراني مي‌شود؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت: روح تعاليم جنبش‌ها حاوي مؤلفه‌هاي است كه بعضا در تعارض با فرهنگ معنوي ايرانيان است. در حقيقت، ترويج جنبش‌هاي نوپديد ديني در فضاي فرهنگي ايرانيان موجب اشاعه باورها و معنويتي ناهمگون مي‌شود. كه در اين مقاله به پنج مورد از آن نظير: اومانيسم معنوي، تحريف فرجام‌گرايي، معنويت اباحه‌گرايانه، تعبير زميني از عشق معنوي، تعبير مادي از آرامش معنوي مي‌پردازيم.
Powered by TayaCMS