دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ابو لولوء

No image
ابو لولوء

كلمات كليدي : ابو لُولوء، نهاوند، جنگ جلولاء، علي (ع)، عمر، عبيدالله،هرمزان، بابا شجاع الدين، مدينه، كاشان

همان فیروز ایرانی مسیحی ویا به قولی زرتشتی واز مردم نهاوند بود که در جنگ جلولاء به دست اعراب اسیر شده بود. احتمالاً بیش از آن مدتی در اسارت رومیان بسر برده ودر همان‌جا آیین ترسایی اختیار کرده بود. برخی نیز وی را شیعه واز طرفداران علی بن ابی طالب (ع) می‌دانند. فیروز غلام مغیرة بن شعبه،والی کوفه بود وهنگامی که مغیره برای دیدن خلیفه به مدینه آمد،فیروز فرصت جسته از گرانی بار مالیاتی که مغیره بر او بسته بود پیش عمر بنالید،اما چون شکایت خود را بی‌نتیجه یافت عزم کرد تا او را به ضرب کارد به قتل رساند.ونیز گویند مشاهدۀ اسرای جنگ نهاوند ودیدن کودکان فراوانی که در میان آنان بودند چندان او را متأثّر ساخت که دست به سر کودکان می‌کشید ومی‌گفت «عمر جگرم بخورد» واز همان‌جا کمر به قتل عمر بست وخلیفه را هنگام اقامۀ نماز صبح در مسجد زخمی کردکه سبب مرگ او گردید. پس از قتل خلیفه،پسر او عبیدالله، ابولولوء و نیز دختر وزنش وهرمزان سردار ایرانی را که در مدینه اقامت داشت به تهمت همداستانی با وی به قتل رساند. عبیدالله را به جرم این قتل‌های نامشروع وغیرانسانی چند ساعتی بازداشت کردند،اما عثمان در نخستین روز خلافت به رغم مخالفت حضرت علی (ع) او را رها کرد وهمین مسأله یکی از مواردی بود که بر عثمان خرده گرفته می‌شد. حضرت علی (ع) در دورۀ خلافت ظاهری خواست تا عبیدالله را به خاطر این قتل‌های ناروا قصاص کنند،اما او به شام نزد معاویه گریخت. برخی از ایرانیان از روی جهالت به ابولولوء لقب بابا شجاع‌الدین دادند وعقیده دارند که او از مدینه به کاشان گریخت واو را پس از مرگش در کاشان به خاک سپردند وحتی در آن محل گنبد‌‌ی بنا کردند.

این مقبره در جنوب جادۀ کاشان به فین قرار دارد ودارای صحن،ایوان،رواق وگنبد است که با کاشی فیروزه‌ای تزیین شده است. از تاریخ زمان بنای بقعه مطلب روشنی در دست نیست. قدیمی‌‌ترین تاریخ چنین است: «هذا قبر عبد من عبادالله الصالحین حشره الله مع من کان یتولاه بتاریخ 777 قمری» در کتیبۀ گچ‌بری بالای در ورودی بقعه،تاریخ 1210 ق دیده می‌شود که مربوط به تعمیرات زمان پادشاهی حسینعلی خان برادر فتحعلیشاه قاجار در کاشان است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ آثار گریه بر امام حسین(ع)

پرسش و پاسخ آثار گریه بر امام حسین(ع)

گریه بر امام حسین(ع) و حوادث کربلا که 1400 سال پیش اتفاق افتاده است چه منافعی برای انسان دارد؟
پرسش و پاسخ اصلاح و حفظ اسلام ناب با شهادت

پرسش و پاسخ اصلاح و حفظ اسلام ناب با شهادت

یکی از شبهاتی که همواره در فضاهای حقیقی و مجازی مطرح می‌کنند و خیلی از جوانان به دنبال پاسخ آن هستنداین است اگر امام حسین(ع) علم به شهادت خود داشتند، چرا به کربلا رفتند؟ و اگر علم نداشتند، پس روایاتی که دلالت بر علم ائمه(ع) دارد را چگونه باید توجیه کرد؟
پرسش و پاسخ تأثیرات گناه بخش پنجم و پایانی

پرسش و پاسخ تأثیرات گناه بخش پنجم و پایانی

بر اساس آموزه‌های وحیانی گناهان چه آثار و پیامدهایی را در عرصه‌های مادی و دنیوی و معنوی و اخروی به همراه دارد؟
پرسش و پاسخ جنگیدن در ماه حرام

پرسش و پاسخ جنگیدن در ماه حرام

چرا امام حسین(ع) در ماه محرم که جنگ حرام است، جنگید، و آیا خواست الهی وقوع حوادث کربلا در این ماه بود؟
پرسش و پاسخ حدود آزادی

پرسش و پاسخ حدود آزادی

از منظر آموزه‌های وحیانی آیا آزادی انسان مطلق و بی‌حد و اندازه است یا اینکه مشروط به شرایط و محدود به حدودی می‌باشد؟
Powered by TayaCMS