دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

صبر جمیل

«همانا شخص مؤمن به منزله کفه ترازو است که هر چقدرایمان او بیشتر شود بلا و مصیبت او بیشترمی شود»(بحارالانوار، مجلسی، مؤسّسة الوفاء، ج 67، ص 210)
صبر جمیل
صبر جمیل

صبر جمیل

قال الامام الصادق(ع): «انّما المُؤمِنُ بِمَنِزلَةِ کَفّة المِیزانِ کُلَّما زیدَ فی بَلاءِهِ»

از سنت‌های الهی است که هرچقدر ایمان شخص بیشتر شود غالباً سختی و مرارت بیشتری بر او وارد می‌شود.

تاریخ نیز گواه است که اولیاء الهی مثل حضرت زینب کبری و پدر گرامی و مادر طاهره‌اش و برادران بزرگوارش با انواع مصیبت‌ها رو برو بوده‌اند. حوادثی که به ظاهر بلاء و سختی هستند اما در باطن آثار و فوائدی دارند و اولیای الهی ندای «رضاً برضاءک» سر می‌دهند واصلاً بلا را بلا نمی‌دانند بلکه با دیده زیبایی و جمال به آن می‌نگرند؛ چنان که حضرت زینب پس ازتحمل سختی‌ها و مصایب بسیاری که بر او وارد شد فرمودند: «مارایتُ الا جمیلا»[1] و بالاترین مرتبه صبر جمیل به عرصه ظهور رسانند. 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

وسوسه های شیطانی وعواقب بد اعمال نامشروع

در این متن به وسوسه های شیطانی وعواقب بد اعمال نامشروع با موضوع شیطان از منظر قرآن و روایات پرداخته شده است.
No image

نقش شیطان در حرام خواری

در این متن به نقش شیطان در حرام خواری با موضوع شیطان از منظر قرآن و روایات پرداخته شده است.
No image

شیطان درنهج البلاغه

در این بخش متن سخنرانی با عنوان شیطان درنهج البلاغه در موضوع شیطان از منظر قرآن و روایات آورده شده است.
No image

رحمت الهی، عامل دوری از شیطان

در این بخش متن سخنرانی با عنوان رحمت الهی، عامل دوری از شیطان در موضوع شیطان از منظر قرآن و روایات آورده شده است.
No image

خطابات قرآن و روایات در برحذر داشتن از شیطان

در این بخش متن سخنرانی با عنوان خطابات قرآن و روایات در برحذر داشتن از شیطان در موضوع شیطان از منظر قرآن و روایات آورده شده است.
Powered by TayaCMS