دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام موسی کاظم (ع):

«مَثَل دنیا همانند ماری است که پوست ظاهر آن نرم و لطیف و خوشرنگ، ولی در درون آن سمّ کشنده‌ای است که مردان عاقل و هوشیار از آن گریزانند و بچه صفتان و بول‌هوسان به آن عشق می‌ورزند».(تحت العقول، ص 292)
امام موسی کاظم (ع):
امام موسی کاظم (ع):

امام کاظم (ع):

«مَثَلُ الدینا مثل الحَیَّة، مَسُّها لَیِّنٌ و فی جوفها السَّمُ القاتلُ، یَحْذَرُها الرجالُ ذوی العقول و یَهْوی الیها الصِبْیان بایدیهم» (تحت العقول، ص 292)

«مثل دنیا همانند ماری است که پوست ظاهر آن نرم و لطیف و خوشرنگ، ولی در درون آن سمّ کشنده‌ای است که مردان عاقل و هوشیار از آن گریزانند و بچه صفتان و بول‌هوسان به آن عشق می‌ورزند».

توضیح: نعمت‌های دنیا نه تنها بد نیست، بلکه استفاده معقول از آن‌ها مورد تأکید اسلام است. آنچه از نظر اسلام به شدّت از آن نهی شده است و دلبستگی به دنیا و خو گرفتن و لذائذ زندگی است که سبب می‌شود افراد در هنگام نیاز به فداکاری و گذشتن از دنیا به خاطر خداوند، استقامت کافی را نداشته باشند و نتوانند از حق و حقیقت دفاع کنند. به ویژه اگر این دنیا طلبی از راه عوام باشد و هدیه‌های نامشروع و غذاهای حرام و شبه ناک، شکم‌ها را پر کرده باشد، هم دل‌ها از درک و دریافت هدایت و حق محروم می‌شود، هم لقمه‌های حرام، دینداری و تعهد را کاهش می‌دهد و عمل به وظیفه را در بوتۀ فراموشی قرار می‌دهد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قال رسول الله (ص): «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...»

قال رسول الله (ص): «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...»

رسول گرامی (ص) فرمود: صبر سه گونه است، پس کسی که در مصیبت صبر کند تا به زیبائی، عزایش‌ را بگذراند، خدا برایش سیصد درجه مقرر دارد که مابین درجه‌ای تا دیگری چون فاصلة زمین تا آسمان باشد. و کسی که بر اطاعت خدا صبر کند خدایش ششصد درجه دهد که فاصلة درجه‌ای تا دیگری مثل فاصلة درون زمین تا عرش باشد و کسیکه در مقابل معصیت صبر و مقاومت ورزد، خدایش نهصد درجه دهد که فاصلة درجه‌ای تا دیگری مثل فاصلة قعر زمین تا پایان عرش باشد. (اصول کافی باب الصبر حدیث 15 ( مترجم ج 3 ص 145))
Powered by TayaCMS