دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مقام رضای سالك

No image
مقام رضای سالك

(بدان اي سالک راه خدا!) رضا عبارت است از خشنودي بنده از خداوند و قضا و قدر او، و مقابل آن سخط است. درجه اول رضا، رضا به ربوبيت خداوند است، و درجه دوم آن، رضا به قضا و قدر او.

مبادي رضا نيز عبارت است از: علم به جميل بودن ذات و صفات و فعل خداوند، ايمان به آن، رسيدن به اطمينان، رسيدن به مقام مشاهده احاديث متعددي از ائمه معصومين(ع) در فضيلت رضا و در ذم سخط نقل شده است که با ملاحظه آنها و نيز احاديث در بيان ابتلاي مومنان، دانسته مي شود که بايد در برابر ناملايمات و بلاها شکيبا بود و از مقام رضا شانه خالي نکرد. 1

1- شرح حديث جنود عقل و جهل، امام خميني(ره)، ص 95

روزنامه كيهان، شماره 21071 به تاريخ 10/3/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قال رسول الله (ص): «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...»

قال رسول الله (ص): «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...»

رسول گرامی (ص) فرمود: صبر سه گونه است، پس کسی که در مصیبت صبر کند تا به زیبائی، عزایش‌ را بگذراند، خدا برایش سیصد درجه مقرر دارد که مابین درجه‌ای تا دیگری چون فاصلة زمین تا آسمان باشد. و کسی که بر اطاعت خدا صبر کند خدایش ششصد درجه دهد که فاصلة درجه‌ای تا دیگری مثل فاصلة درون زمین تا عرش باشد و کسیکه در مقابل معصیت صبر و مقاومت ورزد، خدایش نهصد درجه دهد که فاصلة درجه‌ای تا دیگری مثل فاصلة قعر زمین تا پایان عرش باشد. (اصول کافی باب الصبر حدیث 15 ( مترجم ج 3 ص 145))
Powered by TayaCMS