دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله العظمی سبحانی؛ مسلمانان با مقتضیات زمان حرکت کنند

No image
آیت الله العظمی سبحانی؛ مسلمانان با مقتضیات زمان حرکت کنند
آیت الله سبحانی در جمع نمازگزاران روزه‌دار در مدرسه علمیه حجتیه قم با اشاره به صلح منطقی و معقولانه امام حسن(ع) خاطر نشان کرد: اسلام در کنار دعوت به مبارزه با شرک، صلح و مدارا را در مواقع لازم توصیه می‌کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله جعفر سبحانی، استاد عالی حوزه علمیه قم، دیروز در ادامه جلسات تفسیر سوره رعد که در مدرسه علمیه حجتیه قم برگزار می‌شود، ضمن تبریک میلاد خجسته امام حسن(ع) و با اشاره به فضایل اخلاقی و الهی این امام همام گفت: تمامی سخنان معاندانه که به ایشان نسبت می‌دهند از سوی امویان و دشمنان اهل بیت(ع) صورت گرفته است تا با ترور شخصیتی ایشان، نسل مبارک پیامبر اکرم(ص) را خدشه‌دار کنند.
وی در ادامه به تبیین شرایط صلح امام حسن(ع) و معاویه پرداخت و افزود: دوران ده ساله خلافت و امامت امام حسن(ع) بسیار سخت و دردناک سپری شد.
مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم ابراز داشت: در سپاه جنگی ایشان، تنها عده قلیلی از یاران و دوستداران واقعی ایشان بودند و بسیاری دیگر، از خوارج و دنیاطلبانی بودند که نسبت به خاندان عصمت و طهارت(ع) بغض و کینه داشتند.
آیت‌الله سبحانی تأکید کرد: جمعیتی که به جهاد ایمان نداشته باشند و اسیر مطامع دنیوی شوند، هیچ‌گاه پیروز نخواهند شد.
رییس مؤسسه تحقیقاتی امام صادق(ع) در ادامه خاطر نشان کرد: از سوی دیگر ارتش روم شرقی با شنیدن رویارویی سپاهیان امام حسن(ع) و معاویه به سمت شبه جزیره‌العرب حرکت کرد تا با تضعیف مسلمانان، اسلام را ریشه کن کند.
وی در ادامه افزود: با این وضعیت و با در نظر گرفتن مصلحت اسلام و سیاست خارجی مسلمانان، صلح امری منطقی و معقولانه بود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با بیان این که اسلام تنها به جهاد و مبارزه مسلحانه با شرک دعوت نمی‌کند، اظهار داشت: مسلمانان بایستی برخی مواقع با در نظر گرفتن مقتضیات و مصالح جامعه، با لشکر کفر مدارا و صلح کنند.
آیت‌الله سبحانی در پایان با اشاره به مظلومیت امام حسن(ع) در تاریخ تصریح کرد: قبرستان بقیع، هر انسانی را به یاد شقاوت‌ها و عداوت‌های وهابیان با مذهب والای تشیع می‌اندازد.
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

پیشرفت علمی (Scientific progress)

کار نظریه پیشرفت علمی فقط این نیست که به تشریح و توصیف نمونه‌ها و الگوهایی بپردازد که علم به واقع از آنها پیروی کرده است، بلکه باید ارزش‌ها یا اهدافی را مشخص سازد که بتوانیم آنها را به عنوان شاخص‌هایی برای تعیین "علم خوب" به کار گیریم. علاوه بر این، به سبب همین پیشرفت علمی است که جامعه‌ی علمی به کار خویش افتخار می‌ورزد و خود را نمونه‌ی بی‌رقیب عقلانیت نهادینه شده می‌داند.
تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

تقلید معقول با شعور شهروندی تعارضی ندارد-قسمت اول

پرسش‌های بنیادین انسان درباره جهان هستی و چگونگی تفسیر آن، تاریخی به درازای اندیشه بشری دارد.
نقدی براصول و مبانی عرفان کیهانی

نقدی براصول و مبانی عرفان کیهانی

در بخش اول این مطلب نقدهایی بر مبانی و اصول عرفان کیهانی شامل ناممکن بودن عبادت خداوند و همچنین عدم امکان شناخت خدا و عشق و محبت به خداوند مطرح شد.
نقدی بر مبانی واصول نظری عرفان کیهانی

نقدی بر مبانی واصول نظری عرفان کیهانی

یکی از مباحثی که درحوزه فکر و اندیشه درجامعه کنونی ما مطرح است، بحث ظهور و بروز جریان‌های شبه عرفان یا عرفان‌های کاذب و یا عرفان‌های منهای خدا و شریعت است.
علم و ادراک و نحوه تشکیل آن

علم و ادراک و نحوه تشکیل آن

این مقاله با قبول موجودات جهان به عنوان موجودات عینی و واقعی و با قبول اینکه اشیا در فردیت خویش دارای تشخّص و تعیّن هستند و به عنوان اموری خارجی قلمداد می‌شوند، و همچنین با قبول اینکه آنچه ما ادراک می‌کنیم همانی است که در خارج وجود دارد، به تبیین مراحل ادراک و ایجاد علم می‌پردازد.
Powered by TayaCMS