دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»

امام صادق (علیه السلام) فرمود: «کسی که مسلمانان را با دو چهره و با دو زبان ملاقات نماید، روز قیامت وارد می شود در حالی که دو زبان از آتش برای اوست» (چهل حدیث، امام خمینی، ص 133)
قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»
قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»

قال الصادق (علیه السلام):

«مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار» (چهل حدیث، امام خمینی، ص 133)

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«کسی که مسلمانان را با دو چهره و با دو زبان ملاقات نماید، روز قیامت وارد می‌شود در حالی که دو زبان از آتش برای اوست»

توضیح:

«عاقبت نفاق در قیامت»

امام صادق (علیه السلام) در این حدیث به اعمال و رفتاری اشاره می فرماید که باطن آنها به دشمن حق می انجامد. در حالی که ظاهر این اعمال درستی حق را به نمایش می‌گذارد.

امام خمینی (ره) در این مورد می‌نویسد: یکی از مراتب نفاق دوروئی با ولی نعمت خویش است که حجابهای ظلمانی خودخواهی و حبّ دنیا و نفس به گونه‌ای انسان را مستور نموده است که از خواب غفلت بیدار نشود.

این دوروئی آن چنان است که من و تو در تمام مدت عمر اظهار کلمه توحید و دعوی اسلام و ایمان بلکه محبّت و محبوبیت می کنیم و خود را اهل و مردم را ناقص العلم و الایمان می دانیم. اگر از اهل عرفان و تصوّف هستیم، دعوی معارف و جذبه و محبّت و فناء فی الله و بقاء بالله و و لایت امر می‌نمائیم. پس اگر ظاهر با باطن موافق شد، از نفاق خلاص شده‌ای و اگر قلبمان مخالف با ظاهر ماست در زمره منافقان و دورویان هستیم.

دلم ز صومعه بگرفت و خرقه سالوس

کجاست دیر مغان و شراب ناب کجا

    منبع: بی کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، ص 194.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رمالی و ارتباط با جن از دیدگاه عرفان و فلسفه؛

رمالی و ارتباط با جن از دیدگاه عرفان و فلسفه؛

خبرگزاری فارس: استاد عرفان حوزه علمیه قم معتقد است که نفس مرتاض به وسیله ریاضت‌ها قوت پیدا می‌کند و در نتیجه دست به کارهای عجیب و غریب می‌زند، این قوت پیدا کردن نفْس، غیر از کامل شدن انسان است.
به سوی مطالعه تطبیقی فلسفه

به سوی مطالعه تطبیقی فلسفه

فلسفه در جهان اسلام دارای فراز و نشیب‌هایی بوده است به طوری که در زمان‌هایی بیشتر رواج داشته و در زمان‌هایی به علت مخالفت‌هایی از سوی برخی نهادها و مخالفان فلسفه به عزلت گراییده است، اما آنچه اکنون وضعیت فلسفه را پراهمیت کرده جایگاه فلسفه در میان علوم و تکنولوژی‌های مختلف است.
گفتگو با سرکار خانم فاطمه مینایی عضو هیأت علمی دانشنامه جهان اسلام؛ برداشتهایی از فلسفه کابردی

گفتگو با سرکار خانم فاطمه مینایی عضو هیأت علمی دانشنامه جهان اسلام؛ برداشتهایی از فلسفه کابردی

مطلب حاضر حاصل بحث و گفتگویی اینترنتی است با محقق گرامی سرکار خانم فاطمه مینایی.
Powered by TayaCMS