دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انتخاب افراد اصلح ؛ ضرورتی برای ارتقاء فرهنگ دینی

انتخاب افرادی که چهره فرهنگی داشته و عاشق فعالیتهای دینی باشند از ضرورتهای ارتقاء فرهنگ دینی است، گزینش و انتصاب افراد اصلح راهکاری است که رسیدن به مطلوبها را سهل و فرهنگ جامعه را به موقعیتی مطلوب و ارزشمند ارتقاء می بخشد .
No image
انتخاب افراد اصلح ؛ ضرورتی برای ارتقاء فرهنگ دینی
جامعه ای جوان و رو به رشد است ، شک نیست که در راستای ارائه مباحث و مبانی دینی به موزات رشد جامعه و نیازهای روز ، می بایست مطابق با نیازها و نگرشها فعالیت و برنامه های مؤثر و ارزنده ای ارائه شود . محوریت جمهوری اسلامی ایران، دین و مذهب است و در بحث توسعه سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و دیگر موارد ، بهره گیری مناسب از دین و مذهب، به شایستگی راهگشای جامعه خواهد بود . با توجه به رشد گسترده وسایل ارتباط جمعی و بهره گیری اقشار مختلف ، به ویژه جوانان از این ابزار، این قشر از اوضاع روز جهان به خوبی مطلع بوده و به واسطه تبلیغات وسیع، در معرض تأثیرپذیری منفی نیز قرار دارند که در چنین شرایطی باید با بهره گیری از امکانات روز به منظور اطلاع رسانی مناسب دینی و فرهنگسازی ارزشمند، عمیق و ریشه ای ، با احترام آزادی ها و اندیشه های فردی، جوانان را به ارزشهای اخلاقی - اسلامی سوق دهیم . همواره باید در نظر داشت که جوانان امروز، آینده سازان فردای جامعه اسلامی ایران هستند و باید در راه سازندگی فکر و روحی آنان تلاشهای ارزنده ای صورت گیرد . به منظور تأثیرگذاری مناسب و اصولی، شایسته است در راستای رفع نیازهای این قشر از جامعه در حوزه دین و مذهب ، با نگاهی نو و مثبت فعالیت شود . نکته دیگر اینکه اسلام حقیقی ، تمام مشکلات زندگی فردی و اجتماعی را رفع می کند ، اسلام دین بهتر زیستن است و شادی را به زندگی انسانها هدیه می کند بنابراین فعالیت بیشتر و بهتر در این زمینه ، سعادت فردی و اجتماعی را به ارمغان می آورد . اما چگونه می توان در راستای رفع نیازهای امروز جوانان با بهره گیری از مبانی اصیل اسلامی به درستی فعالیت کرد؟ گزینش و انتصاب افرادی اصلح و فرهنگی به منظور فعالیت در این عرصه، راهکاری مناسب برای رفع ضعفهای موجود است. متأسفانه در حال حاضر، فعالیت در زمینه دین ، مذهب و معارف اسلامی در کشور اسلامی ایران بسیار کمرنگ و ناچیز است . باید دقت نظر و وسواس لازم برای انتخاب افراد اصلح و علاقمند به فعالیت های سازنده فرهنگی به کار گرفته شود ، حضور افراد علاقمند به فعالیت های مذهبی در رأس امور، بسیار سازنده و ارزنده خواهند بود . شک نیست چنانچه افراد با انگیزه در مواضع اجرایی فرهنگی قرار نگیرند ، کار فرهنگی صحیح و سازنده ای انجام نمی شود و آثار فساد نیز اصل زندگی را خدشه دار خواهد کرد .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

عالم غیب چیست/ منکران و معتقدان عالم غیب کیستند

عالم غیب چیست/ منکران و معتقدان عالم غیب کیستند

آیت الله جوادی آملی در تفسیر آیه «یؤمنون بالغیب» در سوره بقره، با تشریح مفهوم و اقسام غیب تأکید می‌کند که اگر کسی به اصول کلّی دین که غیب است، مؤمن و معتقد نباشد، کافر است؛ خواه اصلاً غیبی را قبول نداشته باشد، مثل مادیین؛ یا غیبِ فی ‌الجمله را قبول دارند و نه بالجمله را، مثل مشرکین.
قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآنʇ)

قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآن(7)

در شش قسمت گذشته از سلسله مطالب «آثار اعمال در قرآن مجید» مباحث آثار: گناه، خودپسندی و غرور، مکر و حیله، خوردن مال حرام، دورویی و نفاق و ظلم و ستم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ظلم و ستم- آثار اعمال در قرآن ʆ)

ظلم و ستم- آثار اعمال در قرآن (6)

در قسمت‌های اول تا پنجم سلسله مقالات «آثار اعمال در قرآن»، مباحث آثار گناه، آثار خودپسندی و تکبر، آثار مکر و حیله، آثار مال حرام و آثار دورویی و نفاق در زندگی انسانها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
6خصوصیت متقین در قرآن کریم

6خصوصیت متقین در قرآن کریم

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به مناسبت ماه مبارک رمضان اقدام به انتشار مطالبی با عنوان «سی روز، سی‌گفتار قرآنی» برگزیده سخنان رهبر معظم انقلاب کرده است که همه روزه در طول ماه مبارک رمضان منتشر می‌شود.
قرآن در حق چه کسانی «مرده باد» گفته است؟

قرآن در حق چه کسانی «مرده باد» گفته است؟

زنده باد و مرده باد از مصادیق دعا و نفرین است.
Powered by TayaCMS