دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تلاش مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی نجومی قم برای رصد هلال ماه رمضان

No image
تلاش مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی نجومی قم برای رصد هلال ماه رمضان
گروه رصدخانه مرکز ‌مطالعات و پژوهش‌های فلکی ـ نجومی قم، در اطراف این شهر به استقبال رؤیت هلال ماه رفتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، گروه رصدخانه مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی ـ نجومی قم وابسته به دفتر حضرت آیت‌الله سیدعلی سیستانی، در 29 شعبان المعظم، مطابق با یازدهم شهریور، برای رؤیت هلال ماه به حاشیه شهر قم رفتند؛ اما هلال ماه مبارک رمضان را رؤیت نکردند.
در این گروه که پژوهشگران حوزوی و کارشناسان علمی رصدخانه حضور داشتند، به وسیله سامانه محل‌یابی جهانی Global Positioning Systems ویژه ردیابی اجرام آسمانی، مکان هلال ماه را در آسمان شناسایی کردند؛ اما موفق به رؤیت ماه نشدند.
محمد صالح نجف، مدیر مرکز مطالعاتی و پژوهش‌های فلکی ـ نجومی قم، در حاشیه این رصد به خبرنگاران گفت: زمان غروب آفتاب، امروز در قم، سیزده دقیقه بعد از غروب خورشید امکان رؤیت هلال ماه وجود داشت که ارتفاع ماه یک درجه و53 دقیقه و درخشندگی آن 79 صدم درصد بود که این درخشندگی به کمتر از یک درصد است و نمی‌توان ماه را رؤیت کرد.
وی ارتفاع، نور، درخشندگی، سن، مکان و مدت مکث ماه و فاصله قرار گرفتن ماه از خورشید و وضعیت جوی را از مؤلفه مهم در رؤیت هلال ماه دانست و اظهار داشت: این مؤلفه‌ها در قم از حد استاندارد پایین‌تر بود، به همین جهت امکان رؤیت وجود نداشت.
مدیر مرکز مطالعاتی و پژوهش‌های فلکی ـ نجومی قم یادآور شد: رؤیت هلال ماه، حتی در منطقه خاورمیانه، شمال قاره آفریقا و قاره اروپا رؤیت نخواهد شد؛ زیرا مؤلفه‌های رؤیت هلال ماه در این کشورها بسیار پایین است.
 
منبع: www.rasanewz.com
 

 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

عالم غیب چیست/ منکران و معتقدان عالم غیب کیستند

عالم غیب چیست/ منکران و معتقدان عالم غیب کیستند

آیت الله جوادی آملی در تفسیر آیه «یؤمنون بالغیب» در سوره بقره، با تشریح مفهوم و اقسام غیب تأکید می‌کند که اگر کسی به اصول کلّی دین که غیب است، مؤمن و معتقد نباشد، کافر است؛ خواه اصلاً غیبی را قبول نداشته باشد، مثل مادیین؛ یا غیبِ فی ‌الجمله را قبول دارند و نه بالجمله را، مثل مشرکین.
قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآنʇ)

قتل انسان بی گناه- آثار اعمال در قرآن(7)

در شش قسمت گذشته از سلسله مطالب «آثار اعمال در قرآن مجید» مباحث آثار: گناه، خودپسندی و غرور، مکر و حیله، خوردن مال حرام، دورویی و نفاق و ظلم و ستم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ظلم و ستم- آثار اعمال در قرآن ʆ)

ظلم و ستم- آثار اعمال در قرآن (6)

در قسمت‌های اول تا پنجم سلسله مقالات «آثار اعمال در قرآن»، مباحث آثار گناه، آثار خودپسندی و تکبر، آثار مکر و حیله، آثار مال حرام و آثار دورویی و نفاق در زندگی انسانها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
6خصوصیت متقین در قرآن کریم

6خصوصیت متقین در قرآن کریم

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به مناسبت ماه مبارک رمضان اقدام به انتشار مطالبی با عنوان «سی روز، سی‌گفتار قرآنی» برگزیده سخنان رهبر معظم انقلاب کرده است که همه روزه در طول ماه مبارک رمضان منتشر می‌شود.
قرآن در حق چه کسانی «مرده باد» گفته است؟

قرآن در حق چه کسانی «مرده باد» گفته است؟

زنده باد و مرده باد از مصادیق دعا و نفرین است.
Powered by TayaCMS