دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

كشاورزی خدا و كشتكاری انسان

No image
كشاورزی خدا و كشتكاری انسان

بر اساس آموزه هاي قرآني مسئوليت انسان، آباداني زمين است:واستعمرکم فيها.(هود، آيه 61) و يکي از مسئوليت هاي او در ارتباط با آباداني زمين، کشت گياهان و نباتات است. در اين زمينه انسان تنها مسئوليتي که بر عهده دارد، شخم زدن و دانه پاشيدن است که از آن در عربي به «حَرث» تعبير مي شود. خداوند در آيه 63 سوره واقعه مي فرمايد: اَفَرَاَيْتُم مَّا تَحْرُثُونَ؛ آيا آنچه را کشت مي کنيد، ديده ايد؟

    پس کار انسان همان کشت کردن است؛ اما کشاورزي کار خداوند است؛ زيرا اين خداوند است که اين کشت و دانه بي جان و بي حيات را جان و حيات مي بخشد و آن را به شکل زراعت در مي آورد.لذا خداوند انسان را «حارث» (کشتکار)و خود را «زارع» (کشاورز)معرفي مي کند و مي فرمايد:ا اَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ اَمْ نَحْنُ الزّارِعُونَ؛ آيا شما آن را مي‌رويانيد يا ما روياننده‌ايم؟

    در حقيقت مسئوليت انسان تنها انتقال جمادي به نام دانه و کشت آن در زمين است و آن کسي که به آن حيات مي دهد و زنده مي کند، خداوند است. پس حيات بخشي و به فعليت درآوردن اين دانه و تبديل جماد به نبات و گياه کار خداوند است.(واقعه، آيه 64)

   

          روزنامه كيهان، شماره 21029 به تاريخ 20/1/94، صفحه 6 (معارف)

مقاله

جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ادیان و عرفانهای نوظهور

ادیان و عرفانهای نوظهور

جنبش‌های نوپدید دینی، که مخففاً تحت عنوان (NRMs ) شناخته می‌شوند، دین‌های جایگزین آیین‌ها و کیش‌ها هر یک در ادبیات علوم اجتماعی تعریف فنی خاصی دارند، همچنین گاه از واژه معنویتاستفاده می‌شود.
منجی از منظر تاریخ و ادیان

منجی از منظر تاریخ و ادیان

به باور زرتشتیان، در روزگار پس از زرتشت، در پایان هر هزاره یک منجی از نسل زرتشت ظهور خواهد کرد
عرفان های کاذب و کاهش نقش دین در زندگی

عرفان های کاذب و کاهش نقش دین در زندگی

سیر فروکاهشی دین از جمله خطرات این عرفان‌ها و ادیان جدید می‌باشد که نسخه‌های سطحی ادیان سنّتی می‌باشند.
شریعت گریزی عرفان های کاذب

شریعت گریزی عرفان های کاذب

با توجه به برآورد موسسات نظر سنجی در غرب، گرایش به اسلام در غرب بسیار زیاد است، به گونه‌ای که حتی گرویدن به اسلام و مسلمان شدن، نوعی تشخص محسوب شده و مایه افتخار است.
عرفان های کاذب،سراب نیاز معنوی جوان

عرفان های کاذب،سراب نیاز معنوی جوان

جنگ نرم بحثی است که خصوصاً در دو سال اخیر توجه تمام همه آحاد جامعه را به خود جلب کرده است؛
Powered by TayaCMS