دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الامام علی (علیه‌السلام):«إِنْ کنتم للنَجاةِ طالبین فَارفَضُوا الغفلَة واللَهْوَ وَالْزَمُوا الِجهادَ والجِدَّ»

«اگر طالب نجات و رستگاری هستید بی‌خبری و کارهای بیهوده را ترک کنید و پیوسته ملازم کوشش و تلاش باشید»(غررالحکم، ص 277)
قال الامام علی (علیه‌السلام):«إِنْ کنتم للنَجاةِ طالبین فَارفَضُوا الغفلَة واللَهْوَ وَالْزَمُوا الِجهادَ والجِدَّ»
قال الامام علی (علیه‌السلام):«إِنْ کنتم للنَجاةِ طالبین فَارفَضُوا الغفلَة واللَهْوَ وَالْزَمُوا الِجهادَ والجِدَّ»

قال الامام علی (علیه‌السلام):

«إِنْ کنتم للنَجاةِ طالبین فَارفَضُوا الغفلَة واللَهْوَ وَالْزَمُوا الِجهادَ والجِدَّ» (غررالحکم، ص 277)

امام علی علیه‌السلام فرمودند:

«اگر طالب نجات و رستگاری هستید بی‌خبری و کارهای بیهوده را ترک کنید و پیوسته ملازم کوشش و تلاش باشید»

توضیح:

موفقیت انسان در هر عرصه‌ای، مرهون تلاش و کوشش اوست. کسانی که بدون کار و تلاش، آرزوی رسیدن به موقعیت‌های والای علمی وعملی را دارند، قطعاً این آرزو را جامعه عمل نخواهند پوشید و بعد از مدتی، در حسرت وقت‌های از دست رفته، خواهند نشست.

به تعبیر این روایت زیبا، نجات (موفقیت) در سایه جدّیت و کوشش خستگی ناپذیر محقق می‌شود کسی که می‌خواهد از جهل و نادانی نجات یابد، باید در عرصۀ تحصیل علم تلاش کند. کسی که می‌خواهد برای خود مال و ثروت جمع کند و از فقر و تهیدستی نجات یابد، باید در راه بدست آوردن مال و ثروت کوشش کند. همچنین کسی که می‌خواهد از رذایل اخلاقی نجات یابد و به درجات والای انسانیت برسد نیازمند مجاهدۀ دائمی با هواهای نفس و اخلاق رذیله است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سلفی و سلفی گری

سلفی و سلفی گری

در اصول کافی نقل حدیثی شده است که در آن امام صادق(ع)می‌فرماید: «العالمُ بزمانه لا تهجُمُ علیه اللوابس
وهابیت؛ آمیزه ای از جهل و بدعت

وهابیت؛ آمیزه ای از جهل و بدعت

وهابیت را به معنای واقعی باید بدعتی خطرناک در دین مبین اسلام به شمار آورد؛ این فرقه گمراه از همان اوان پیدایش خود، خشونت، کینه توزی، نفاق و تفرقه افکنی بین پیروان دین آسمانی اسلام را سرلوحه خود قرار داده است.
نقد و بررسی آراء و عقاید وهابیت

نقد و بررسی آراء و عقاید وهابیت

وهابیت که زاییده افکار محمد بن عبد الوهاب است در برهه ای از زمان به تاخت و تاز هایی در حجاز اقدام نمود و ضمن تلاقی با سیاست و سیاسیون یکه تازی هایی در میدان سیاست انجام داد.
نقش استعمار در پیدایش وهابیت

نقش استعمار در پیدایش وهابیت

مقدمه: ((اسلام)) از آغاز پیدایش و ظهور، جهاد و مبارزهئ مستمر علیه قدرتهای ظلم گستر جهان را از اهداف اولیه و بنیادین خود قرار داده و رهایی انسانهای در بند جور و ستم جباران تاریخ و گسستن زنجیرهای اسارت و بردگی و استقرار صلح و آزادی را از پی‌آمدهای طبیعی گسترش این جهاد مقدس دانسته است.
فرقه های صوفیه

فرقه های صوفیه

موسس این مکتب حارث بن اسعد محاسبی است. وی از مردم بصره و ساکن بغدا بود و در سال 243 درگذشته است.
Powered by TayaCMS