دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند:

«همانا امر (ولایت و امامت) ما سخت و شدید است که آن را جز ملک مقرب یا پیامبر مرسل یا بنده‌ای که خداوند قلبش را با ایمان امتحان کرده باشد، تاب نمی‌آورد» (بصائر الدرجات، ص 26)
امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند:
امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند:

قال الصادق (علیه السلام):

«إنَّ أمرنَا صَعبٌ مُستصعَبٌ، لایَحتَمِلُه إلَّا مَلَک مُقَّربُ أو نَبِیُّ مُرسَلٌ أو عَبدُ مُؤمِن إِمتَحَنَ اللهُ‌ قَلبَهُ للإیمانِ»

امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند:

«همانا امر (ولایت و امامت) ما سخت و شدید است که آن را جز ملک مقرب یا پیامبر مرسل یا بنده‌ای که خداوند قلبش را با ایمان امتحان کرده باشد، تاب نمی‌آورد» (بصائر الدرجات، ص 26)

«تحمل ولایت و امامت»

ما تولد چنین امامی را جشن می‌گیریم، به امید آن که خود در این تولد، تولدی دیگری برسیم و از شکم عادت‌ها، تقلیدها، قالب‌ها، و غریزه‌ها، بیرون بیاییم و با تدبر و تفکر و تعقل خویش، به آزادی انسانی برسیم و در این آزادی، حاکمی را انتخاب کنیم که نور راه ما و حجت راه رفتن ما و امین استعدادهای ما و پناه و قلعه ما در این دزد بازار بی‌در و پنجره باشد، تولد چنین امامی اگر با جشنی همراه باشد، باید با جشن تولد دوباره ما باشد، که این امامت را جز پس از این تولد، نمی‌توانیم تحمل کنیم و این امام را جز با این دید وسیع و مترقی نمی‌توانیم، شیعه باشیم و دنبال کنیم؛ که گفته‌اند:

«إِنًّ أمرنَا صَعبُ مُتَصعَبٌ»

در این تولد است که عشق چنین امامی در تمام وجود تو می‌نشیند و در خون تو، و در دل تو جاری می‌گردد. نیاز او هم چون عطش، در هر سلول تو، سوز می‌گذارد و تمام وجودت را به التهاب می‌کشد. و این عشق است که باید به حرکت و عمل تبدیل شود تا میوه‌ای دیگر بیاورد؛ حرکتی مستمر و عملی مداوم، تا زمینه انتخاب فراهم شود و مهره‌ها ساخته شوند.

    منبع: صفایی حایری، تو می‌آیی، ص 72 – 73

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مشعشعیان

مشعشعیان

سیدمحمد بن فلاح، از نوادگان  امام کاظم (ع)، در واسط عراق زاده شد.
فرقه نعمانیه

فرقه نعمانیه

تفرق و انشعاب در تمام مذاهب رویدادی انکار نشدنی است اما برخی اوقات حقایق این انشعاب در اثر تعصبات مخفی می‌شود بلکه افتراء و دروغ دشمنان یک مذهب، انشعابات کاذبی را به صحنه مذهب مورد نظر می‌رساند.
فرقه رافضه Rafzh

فرقه رافضه Rafzh

اسامی مختلفی می‌تواند به هر فرقه یا مذهبی اطلاق شود.اما در برخی موارد اطلاق و نامگذاری اسامی، بر اساس دشمنی مخالفین صورت می‌گیرد. انگیزه دشمنان، تحقیر و توهین به فرقه یا مذهب مذکور می‌باشد. این شیوه توسط عموم اهل سنت در مورد شیعه بکار رفته و امروزه نیز بکار می‌رود.
فرقه فطحیه Fthyh

فرقه فطحیه Fthyh

نیمه اول قرن دوم از نظر ظهور فرق و مذاهب گوناگون در دامن امت اسلامی بسیار گسترده می‌نماید.
فرقه شمطیه Shmtyh

فرقه شمطیه Shmtyh

اعتقاد به مهدویت از ارکان عقائد شیعی است و در ادیان و مذاهب دیگر وجود منجی آخرالزمان به اشاره بیان شده است. این عامل امید دهنده اگر به طور صحیح تبیین نشود مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.
Powered by TayaCMS